Китайският вирус е най-умният. Адаптира се много бързо, но ще

...
Китайският вирус е най-умният. Адаптира се много бързо, но ще
Коментари Харесай

Вирусолог: Китайският вирус е най-умният

Китайският вирус е най-умният. Адаптира се доста бързо, само че ще се самоограничи, по този начин както се е случвало и с други епидемии. Това сподели в изявление за бТВ вирусологът проф. доктор Златко Кълвачев. Той е на мнение, че това ще се случи напълно скоро и по тази причина няма причина да се всява суматоха.

„ Когато се заразят 10 души, при един-двама се демонстрира клинично болестта, а другите са носители на вируса. Практически се имунизират и нищо не им се случва. Тази численост ще се разраства, до момента в който болестта стартира да се свива, ще се самоограничи и всичко ще завърши “, изясни Кълвачев.

По думите му този вирус би трябвало да се учи, с цел да се научим по какъв начин да се предпазваме. Според него няма подозрение, че той е прескочил междувидовата преграда – т.е. заразяването е пристигнало от животни – змии, прилепи и други.

„ Това се случва неведнъж с най-различни вируси. Лошото в този случай е, че вирусът се приспособява да се предава от човек на човек. Нека да забележим какъв брой интензивна и дълга е тази верига. Ако се разрасне, което нямам доверие да стане, тогава нещата стават съществени “, изясни още вирусологът.

Вирусът може да се популяризира и като дихателна зараза, и като стомашно-чревна. Симптомите в първите дни са мъчно различими от другите остри респираторни болести. „ До дни ще се появят така наречен зародиши, които ще разрешат да се диагностицира и тъкмо този вирус, тъй че ще го разпознаваме “, разясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР