Китайският външен министър Ван И заяви днес, че новият закон

...
Китайският външен министър Ван И заяви днес, че новият закон
Коментари Харесай

Пекин: Новият закон за сигурността на Хонконг няма да наруши свободите му

Китайският външен министър Ван И съобщи през днешния ден, че новият закон за националната сигурност на Хонконг, който се разисква в китайския парламент, визира тясна категория от дейности и няма да се отрази на правата и свободите в полуавтономната територия, нито ще накърни ползите на непознати компании, съобщи Ройтерс.

На конференция в границите на годишната сесия на Общокитайското заседание на народните представители Ван И съобщи също, че законът би трябвало да бъде прибавен "без никакво закъснение ", заяви Франс прес.

"Наложително е законът за националната сигурност в Хонконг и неговият механизъм за осъществяване да се приложат без никакво закъснение ", уточни министърът, който оправда прибягването до този закон с антиправителствените демонстрации, раздрусали Хонконг предходната година.

"Насилствените дейности и терористичните акции не престават да ескалират, а непознати сили надълбоко и нелегално се месят в делата на Хонконг ", съобщи Ван И.

Ван И съобщи още, че и Китай, и Съединени американски щати ще завоюват от съдействие и биха изгубили от борба. Дипломатът добави, че двете страни би трябвало да намерят метод за спокойно взаимно битие, съобщи Ройтерс.

На годишната си конференция Ван означи, че Китай и Съединени американски щати би трябвало да стартират съгласуват макрополитиките за своите стопански системи и за международната стопанска система. По думите му Съединените щати би трябвало да престанат да губят скъпо време.

Китай остава подготвен да работи със Съединени американски щати в духа на съдействието и взаимното почитание, сподели дипломатът на конференция в границите на почналата в петък годишна сесия на китайския парламент.
Китай е подготвен "да ускори двустранното съдействие във формат Организация на обединените нации, БРИКС, Шанхайска организация за съдействие, както и Г-20, в подготовката за бъдещите промени (в света след пандемията) ", съобщи Ван, представен от ТАСС.

Министърът посочи също, че американски политици популяризират "лъжи " и "теории на конспирацията " по отношение на ролята на Пекин в пандемията от Ковид-19, съобщи ДПА. "За огромно страдание, до момента в който коронавирусът продължава да върлува, политическият вирус също се популяризира в Съединени американски щати и се хваща за всякаква опция за нападки и клюки против Китай ", добави Ван И.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР