Китайският външен министър Ван И заяви, че председателят на чешкия

...
Китайският външен министър Ван И заяви, че председателят на чешкия
Коментари Харесай

Председателят на чешкия сенат ще плати тежка цена за посещението си в Тайван?

Китайският външен министър Ван И съобщи, че ръководителят на чешкия сенат Милош Вистърчил ще "плати тежка цена " за нарушаването на правилото "Един Китай " с формалното си посещаване в Тайван, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на министерството на външните работи на Китай, публикувано в понеделник.

Вистърчил дойде в Тайпе в неделя. Той сподели, че визитата му има за цел да насърчи икономическите връзки с Тайван и че Чехия няма да отстъпи пред възраженията на Пекин.

"Ние ще го накараме да заплати тежка цена за своето недалновидно държание и политически опортюнизъм ", е споделил Ван по време на посещаване в Германия.

Китайският външен министър е декларирал, че оспорването на правилото "Един Китай " е равнозначно "да станеш зложелател на 1,4 милиарда китайци " и китайското държавно управление и народ няма да търпят сходна "открита провокация " от страна на ръководителя на чешкия сенат и "антикитайските сили зад него ".

Според упоменатия принцип Китай и Тайван принадлежат на "един Китай " и Пекин изисква от всички страни, с които поддържа дипломатически връзки, да се придържат към тази позиция.

Китай преглежда Тайван като отцепническа провинция, с която не могат да бъдат поддържани междудържавни връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР