Китайският Център за контрол и профилактика на заболяванията започна разработването

...
Китайският Център за контрол и профилактика на заболяванията започна разработването
Коментари Харесай

Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса

Китайският Център за надзор и профилактика на болесттите стартира създаването на ваксина от нов тип против ковид, който предизвиква пневмония, съобщи ТАСС, като цитира информация на в. "Чайна дейли ".
"Центърът към този момент стартира създаването на ваксина. За момента успяхме да изолираме вируса, в този момент се избира съответният вариант ", декларира Сюй Венбо, началник на Центъра. Освен това сега китайските специалисти сортират медикаменти, които противодействат дейно на пневмонията.
Броят на инфектираните в Китай доближи 2002 души. Подозрения за болест има в още близо 2700 случая, само че диагнозата към този момент не е доказана. По последни данни умряли са 56 души, съобщи Асошиейтед прес.
Крайбрежният град Шантоу в началото заяви, че не разрешава от среднощ (14 ч. по Гринуич) влизането на всички транспортни средства в града, с цел да попречи на разпространението на новия ковид. По-късно обаче това известие бе оттеглено и бе конкретизирано, че към този момент не се постанова възбрана за влизане на транспортни средства, а се стягат ограниченията за надзор като стерилизация, оповестиха Франс прес и Ройтерс.
В града има единствено два случаи на инфектирани. Шантоу се намира на над 800 км от град Ухан, където се появи новият ковид.
Град Сиан, столица на провинция Шенси, също разгласи, че стопира всички междуградски рейсове от 18 ч. локално време, съобщи Ройтерс. Мерки, ограничаващи превоза, ще бъдат наложени и в цялата източна провинция Шандун, където стопира придвижването на междуградските рейсове, а провинция Шенси забрани влизането на рейсове, идващи от други провинции, заяви ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР