Китайският телекомуникационен гигант Huawei Technologies поиска среща с премиера на

...
Китайският телекомуникационен гигант Huawei Technologies поиска среща с премиера на
Коментари Харесай

Huawei поиска отлагане на решението на Лондон за 5G мрежата

Китайският телекомуникационен колос Huawei Technologies изиска среща с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън, с цел да обсъдят предложение за договорка за закъснение на евентуалното премахване на компанията от процеса по създаване на 5G мрежата в страната, оповестява Reuters.

В началото на седмицата стана ясни, че решението на Англия да позволи на китайския Huawei да играе лимитирана роля в построяването на 5G мрежата на страната не е „ бетонирано " и предстои на преразглеждане след налагането на американските наказания. Англия даде на Huawei опция да взема лимитирана роля в надграждането на мобилната мрежа до последващо потомство. Съединени американски щати обаче не престават да постановат наказания на китайския колос, което пък дава нови и нови учредения на Националния център за киберсигурност (NCSC) също да продължи да изследва заплахите и последствията от американските ограничения.

Huawei се стреми да забави премахването ѝ от листата с телекоми във връзка с 5G мрежите във Англия до парламентарните избори през юни 2025 година, като компанията чака новото държавно управление да анулира решението за нейното премахване.

В подмяна на това Huawei ще се ангажира да поддържа оборудването си във Англия, което се употребява и в 2G, 3G и 4G мрежите.

Англия даде на китайския телеком лимитирана роля в построяването на 5G мрежите по-рано през януари, само че от този момент министрите обявиха, че въвеждането на американските наказания против Huawei я трансформират в благонадежден снабдител.

Джонсън е изправен пред мощен напън от страна на Съединени американски щати и някои английски политици да забрани достъпа на китайския производител на телекомуникационно съоръжение до инфраструктурата на Англия по съображения за сигурност.

Посланикът на Китай в Лондон, Лю Сяомин, предизвести предходната седмица, че решението на Англия да загърби Huawei ще изпрати „ доста неприятно обръщение " до китайския бизнес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР