Китайският телекомуникационен гигант Huawei ще прекрати производството на флагманските си

...
Китайският телекомуникационен гигант Huawei ще прекрати производството на флагманските си
Коментари Харесай

Huawei прекратява производството на флагманските си процесори заради американския натиск

Китайският телекомуникационен колос Huawei ще приключи производството на флагманските си процесори от серията Kirin през идващия месец, заяви бизнес изданието Caixin, представено от Ройтерс.

Наложеният от Съединени американски щати напън върху доставчиците на Huawei прави невероятно за подразделението за полупроводници на компанията HiSilicon да продължи производството на процесорите, които са основен съставен елемент за нейните мобилни устройства. Това е декларирал основният изпълнителен шеф на потребителската дивизия на Huawei Ричард Ю по време на представянето на новия флагман на компанията Mate 40.

Докато връзките сред Съединени американски щати и Китай са в най-ниската си точка от десетилетия, Вашингтон указва напън върху държавни управления по целия свят в опит да ги накара да се откажат от телекомуникационното съоръжение на Huawei, потвърждавайки, че то дава данни на китайското държавно управление, които се употребяват за шпионаж.

През май американското министерство на търговията издаде заповед, съгласно която задграничните производители, които употребяват американско съоръжение за производството на чипове, би трябвало да аплайват за лиценз, преди да могат да продават полупроводници на Huawei.

„ След 15 септември производството на нашите флагмански процесори Kirin няма да може да продължи. Нашите процесори с изкуствен интелект също не могат да бъдат създавани. ТОва е огромна загуба за нас “, споделя Ю, представен от Caixin.

Подразделението HiSilicon на Huawei разчита на програмен продукт от американски компании като Cadence Design Systems и Synopsys за дизайна на своите чипове, до момента в който за тяхното произвеждане дава отговор Taiwan Semiconductor Manufacturing, която също употребява американско съоръжение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР