Китайският технологичен гигант ZTE Corp. напоследък е във вихър от

...
Китайският технологичен гигант ZTE Corp. напоследък е във вихър от
Коментари Харесай

САЩ реже достъпа до Android на китайски гигант при смартфоните?

Китайският софтуерен колос ZTE Corp. в последно време е във ураган от проблеми, а неволите му занапред се задълбочават. Съединени американски щати тежки наложи наказания и отряза достъпа на компанията до своите технологии, което значи, че тя евентуално няма да може да употребява и програмен продукт на Android в своите устройства.

На американски компании е неразрешено да продават елементи и програмен продукт на ZTE в продължение на 7 години. Китайската компания бе осъдена, откакто наруши съглашението с Вашингтон да не изпраща американски артикули в Иран.

Телекомуникационният регулатор в Съединени американски щати предложи нови правила, забраняващи на държавните компании да купуват програмен продукт и хардуер от частни компании, за които се счита, че съставляват опасност за сигурността на американските телекомуникационни мрежи.

 Съединени американски щати отряза китайската ZTE Corp. от американски технологии за 7 години
Съединени американски щати нанесе тежък удар на китайски софтуерен колос

Санкцията ще саботира целия бизнес на компанията и упоритостите й да развива 5G

" Скритите " задни малки врати " в нашите мрежи в рутери, суичове и друго мрежово съоръжение могат да разрешат на враждебните непознати сили да вкарат вируси и други злонамерени стратегии, да откраднат персоналните данни на американците, да шпионират американския бизнес и други ", сподели ръководителят на Федералната комисия по връзки Аджит Пай.

Това евентуално ще навреди както на ZTE, по този начин и на китайския й съперник Huawei Technologies. Конгресът към този момент забрани на държавните организации в Съединени американски щати да купуват телекомуникационно съоръжение от двете компании. Ограниченията са сериозна спънка пред устрема на Huawei и ZTE да завоюват забележителен пазарен дял на американския пазар.

На ZTE евентуално ще й бъде неразрешено да употребява операционната система на Гугъл на своите мобилни устройства, твърди източник на Reuters. Двете компании към този момент разискват въздействието на възбраната, само че към момента не са сигурни дали тя важи и за Android.

ZTE достави 46.4 млн. смарт телефони през предходната година, трансформирайки се в седмия максимален производител, употребяващ Android, съгласно изследователската компания IHS Markit.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР