Китайският технологичен гигант Huawei успя да предизвика истинска търговска война

...
Китайският технологичен гигант Huawei успя да предизвика истинска търговска война
Коментари Харесай

Какво е да работиш за Huawei

Китайският софтуерен колос Huawei съумя да провокира същинска комерсиална война в Съединени американски щати, до момента в който в Европа продажбите на техните мобилни устройства не престават да бележат голям растеж.

Компанията има над 180 хиляди чиновници по целия свят и десетки научни и проучвателен центрове по целия свят. Най-новия и най-внушителния измежду тях се намира в китайския град Донгуан. Кампусът носи името " Ox Horn " и е цялостен град в града.
 Снимка 424272

Идеята, с която е основан комплексът, е да може в него да бъдат настанени към 25 хиляди чиновници , които освен работят, само че и живеят там. Проектът е в действителност огромен и включва и създаване на прилежаща инфраструктура, която се употребява единствено от работещите в Huawei, както и от клиенти и специфични гости - влакове и метро, което ги свързват с другите центрове на компанията, намиращи се наоколо.
 Снимка 424280

Благодарение на Кевин Фрайер, фотограф на Getty Images, получаваме опцията да надникнем в кампуса на софтуерния колос - там, където се създават едни от най-иновативните технологии в света на мобилните връзки.
 Снимка 424276

Влакчето стопира на станция " Париж ". Пътниците се посрещат от чиновник, който ги насочва към някоя от постройките наоколо. Централата е в съвременен жанр - напълно остъклена и с логото на Huawei, което се вижда от надалеч. Кампусът за чиновниците пък прилича на дворецът Версай , като впечатлява с не по-малко внушителни размери.
 Снимка 424256

Парк, езеро и богата растителност заобикалят постройките, в които безусловно непрекъснато обитават чиновниците на софтуерния колос. Тук обаче е по-вероятно служащите да предпочетат да подремнат на бюрата си в обедната отмора , в сравнение с да поиграят тенис на маса или да се позабавляват с сътрудници на открито.
 Снимка 424265

 Снимка 424277

В кампуса можем да открием реплики и на други европейски забележителности, а скоро на територията му ще отвори порти и Huawei University, който ще образова фрагменти за компанията. Така пред мнозина се отваря опцията да прекарат огромна част от живота си в " Ox Horn ".
 Снимка 424273

 Снимка 424258

 Снимка 424269

А тук всичко е някак доста по-европейско, в сравнение с китайско. Единствено големият брой хора ни припомня къде в действителност се намираме. Опашки за закуска, опашки за обед. И всички са вперили взор в телефоните си, което в тази ситуация е изцяло разбираемо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР