Китайският технологичен гигант Huawei Technologies, който изпревари Apple и се

...
Китайският технологичен гигант Huawei Technologies, който изпревари Apple и се
Коментари Харесай

Huawei си постави нова амбициозна цел: да стане номер 1 в света

Китайският софтуерен колос Huawei Technologies, който изпревари Apple и се трансформира във втория максимален снабдител на смарт телефони в света, планува да продаде над 200 милиона бройки през тази година, съобщи Reuters.

Това ще съставлява нарастване от 31% на актуалните доставки. Huawei достави 153 млн. смарт телефона предходната година, единствено с 10% повече от 2016 година През 2016 година доставките на компанията набъбнаха с 29%.

 Huawei детронира Apple и подгони Samsung
Huawei детронира Apple и подгони Samsung

Китайският колос е продал над 54 милиона телефона

Huawei е продала повече от 95 млн. смарт телефона през първите 6 месеца на годината, а ръководителите й показаха очакване да се трансформира в най-големия продавач на телефони в света в края на идната година.

" Няма подозрение да станем номер 2 през идната година; през четвъртото тримесечие на идната година е допустимо да станем номер 1 ", сподели на брифинг Ричард Ю, изпълнителен шеф на потребителската бизнес група на Huawei, която включва бизнеса със смарт телефони.

 Huawei записа 15% растеж на приходите
Huawei записа 15% растеж на приходите

Маржът пораства до 14%

Прогнозата за доставките идва откакто най-големия пазар на смарт телефони в света - китайският сподели признаци на леко възобновяване от забавянето. Huawei съумя да изпревари съперниците си и като продаде телефони с повече функционалности, настояват анализатори.

През второто тримесечие на годината Huawei за първи път изпревари Apple по продажби на смарт телефони, с пазарен дял от над 15% по данни на голям брой водещи маркетингови компании, което се дължи частично на облагите в Китай.

 Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei
Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei

Заради терзания за националната сигурност

Китайският пазар е от основно значение за компанията, защото продажбите й са блокирани в Съединени американски щати, Австралия и други страни поради опасения, че шпионира в интерес на китайското държавно управление.

Тя на практика не работи на американския пазар, защото нито един огромен снабдител не продава смарт телефоните й.

 Huawei: В бизнеса със смарт телефони ще останат 3 или 4 компании
Huawei: В бизнеса със смарт телефони ще останат 3 или 4 компании

Всеки производител с под 10% дял е на загуба, твърди основният изпълнителен шеф

Huawei изрично отричаобвиненията в шпионаж. Тя твърди,че е частна компания, която не е под контрола на китайския държавен глава и не е подчинена на китайските закони за сигурност в чужбина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР