Китайският технологичен гигант Huawei разкрива, че може да пусне своя

...
Китайският технологичен гигант Huawei разкрива, че може да пусне своя
Коментари Харесай

Huawei ще пусне своя операционна система до есента

Китайският софтуерен колос Huawei разкрива, че може да пусне своя лична операционна система за смарт телефони и преносими компютри в Китай през есента, откакто Съединени американски щати вкараха компанията в черния си лист, съобщи AFP. 
Международната версия на системата може да е подготвена във втората трета на 2020 година, споделя Ричард Ю, началник на потребителският отдел на компанията.
Huawei към момента се оправя с удара от тази седмица и с решението на Гугъл отчасти да отреже устройствата на Huawei от своята операционна система Андроид, откакто Съединени американски щати подреди възбрана на търговията на американска технология с компанията.
„ Днес ние към момента разчитаме на Андроид на Гугъл и Windows на Microsoft, съобщи Ю и добави, „ само че ние не можем да разчитаме на това. Huawei ще си приготви своя проект Б, с цел да използваме наша лична операционна система ”.
Китайският всекидневник Global Times заяви в понеделник, че платформата „ ХонгМенг ” бива тествана, с цел да размени системата Андроид.
„ Ние не желаеме да вършим това, само че сме принудени от американското държавно управление. Мисля, че това ще бъде неприятна вест освен за нас, само че и за американските компании, тъй като ние поддържаме ” американските бизнеси, сподели Ю.
„ Не желаеме да вършим това, само че нямаме различен избор ”, добави той. 
Спирането на достъпа до ъпдейтите на операционната система Android за смарт телефоните на китайския производител  може доста бързо да усложни живота на потребителите на тези апарати, само че най-много да преначертаят в огромна степен пазара на мобилни технологии, проучва " Франс прес ".
Huawei, който е на второ място в света измежду производителите на смарт телефони, продава десетки милиони апарати всяка година: близо 203 милиона общо през 2018 година, 150 милиона през 2017 година.
Това сочат данните на консултантската компания Gartner. През първото тримесечие на 2019 година Huawei е запазил високи си ритъм на продажби с 59 милиона продадени апарата, съгласно консултантската компания International Data Corporation -IDC, преследвайки международния номер 1 Samsung и оставяйки надалеч след себе си третия в класацията Apple.
В кратковременен проект Huawei разполага с малко благоприятни условия. При сегашните мобилни устройства основаването на операционна система, която да размени Андроид, е комплицирано начинание.
За бъдещите смарт телефони също ще е мъчно да се откри опция: единствената операционна система, която е задоволително публикувана е IOS на Apple. Тя е налична извънредно за айФоните.
Microsoft се опита да пусне мобилна версия на фамозния си Windows през 2010 година, която съумя да предложи единствено при личните си телефони Windows Phone. Тя обаче не можа да реализира триумф и Microsoft изостави тази своя концепция през 2017 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР