Китайският технологичен гигант Huawei придоби интелектуалната собственост на руската компания

...
Китайският технологичен гигант Huawei придоби интелектуалната собственост на руската компания
Коментари Харесай

Huawei купи всички патенти на руската система за разпознаване на лицата Вокорд

Китайският софтуерен колос Huawei закупи интелектуалната благосъстоятелност на съветската компания Вокорд , основала новаторска технология за различаване на лицата. Информацията е на изданието Ведомости, което посочи, че целият щат с всички разработчици и програмисти е минал към Huawei.

Сделката е осъществена посредством дъщерните компании: дъщерната съветска компания „Технологична компания Huawei“ и хонконгската „Huawei Digital Technologies Co. LTD“ към този момент са притежател на компанията „Игл софтлаб“, на която Вокорд продаде всички свои интелектуални права и патенти, както и оборудването. Именно в „Игл софтлаб“ са трансферирани по-голямата част от експертите на Вокорд.

Руската „Игл софтлаб“ е учредена през месец декември 2018 година. Според някои медии, това е направено за да се приготви и улесни продажбата на активите в интерес на Huawei.

В съветските осведомителни масиви към този момент може да се види, че „Технологична компания Huawei“ има 99,99999% от новите активи, а останалите 0,00001% са на Huawei Digital Technologies Co. LTD“. За общоприет шеф е посочен Семьон Михалович Вавилов. Уставният капитал е в размер на 100 000 рубли. Записът в електронния указател е изработен на 17 май – т.е. точно тогава се е сменил притежателят.,

Вокорд е един от водещите съветски разработчици на системи за различаване на лицето, Компанията е учредена през 1999 година.

Продуктовият портфейл на Вокорд включва:
Системата за различаване на лица VOCORD FaceControl и VOCORD FaceControl 3D, създадени за биометрична идентификация по лицето на човекаСистеми за снимане на видеа и фотоси за нарушаване Закона за придвижване по пътищата и за разбор на транспортните потоциСистеми за интелигентно видеонаблюдение и аудио регистрация, благодарение на които се построяват комплицирани планове, обхващащи няколко района
Алгоритмите на Вокорд за различаване на лицето през 2016 година взеха първото място в интернационалния рейтинг на Вашингтонския университет в състезанието Megaface. Към сегашен ден разработките на Вокорд от преди две години са на 18-то място в рейтинга на Megaface FGNet.



Един от присъщите моменти в продуктите на Вокорд е, че те напълно и изцяло са лично произвеждане. Специалистите на компанията реализират всичко – целия индустриален цикъл от нулата – проектират, създават и продават своите системи.

Според съветските медии Huawei закупува компанията, тъй като Вокорд е един от най-силните играчи на пазара за системи за различаване на лицето както в Русия, по този начин и в света. Генералният шеф и създател на VisionLabs Александър Ханин показа, че напълно неотдавна Huawei е разкрил научноизследователски център в Русия, за който са нужни фрагменти, и това е главната причина за закупуването.

Реалната цена на договорката не е оповестена, тъй като както Huawei, по този начин и Вокорд, не са обществени компании. Според финансовите анализатори сумата е към $50 милиона.

Във връзка с комерсиалните наказания против Huawei, за Вокорд западният пазар е към този момент затворен. Но съгласно специалистите това не е сериозно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР