Китайският технологичен гигант Huawei планира да напусне руския пазар, съобщи

...
Китайският технологичен гигант Huawei планира да напусне руския пазар, съобщи
Коментари Харесай

Китайският технологичен гигант Huawei планира да напусне Русия

Китайският софтуерен колос Huawei възнамерява да напусне съветския пазар, заяви съветското издание " Известия ", базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Според източниците на изданието компанията към този момент изцяло е спряла всички директни доставки за Руската федерация на смарт телефони, както и вноса на таблети, преносими компютри, тв приемници и други устройства.

Компанията спря продажбата на базови станции за клетъчни връзки напролет, сподели Денис Кусков, основен изпълнителен шеф на Telecom Daily.

" В момента Huawei в действителност не доставя своите устройства непосредствено в Русия “, удостовери различен източник на вестник " Известия ", непосредствен до една клетъчна компания.

В отговор на въпроси за прекъсване на доставките и проектите на доставчика да напусне пазара у нас, Мария Кривцова, пиар управител на Consumer Business Group на Huawei в Руската федерация, сподели, че „ няма информация за това “.

По-рано тази година медиите оповестиха, че Huawei е понижила интервенциите си в Русия, с цел да избегне възможното попадане под западните наказания, наложени на Москва поради военната ѝ инвазия в Украйна.

В началото на юни Huawei разгласи затварянето на формалните си магазини в Русия. В края на същия месец беше обявено, че корпорацията към този момент не изнася своите устройства за Руската федерация. След това се появи информация за обновяване на доставките. Според източници на " Известия " в този момент още веднъж няма нови доставки.

Някои елементи от оборудването се продават в формалния магазин на китайската компания, само че това са останки от предходни доставки, сподели Денис Кусков. А неналичието на нови партиди може да докара до затваряне на онлайн магазина на компанията, счита той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР