Китайският технологичен гигант Хуауей (Huawei) представи своята собствена операционна система,

...
Китайският технологичен гигант Хуауей (Huawei) представи своята собствена операционна система,
Коментари Харесай

"Хуауей" представи своята "Хармония", която ще замени "Андроид"

Китайският софтуерен колос " Хуауей " (Huawei) показа своята лична операционна система, която е наречена " Хармония " (Harmony OS). Това стана на конференция в азиатската страна. " Хармония " би трябвало да размени най-популярната операционна система " Андроид " (Android).

Разработената от " Хуауей " система е основана на т.нар микроядро. Тя ще е съвместима със смарт телефони, таблети, преносими компютри, смарт тв приемници, смарт часовници и още редица устройства. Изкуственият разсъдък и спомагателната отбрана на данните са вградени на редовно равнище, а бързината на реакцията е измежду главните посочени цели.

За софтуерната разработка операционната система ще работи с някои от най-разпространените езици за програмиране, измежду които C/C++ и Java. Експерти обаче предизвестяват, че крайният консуматор мъчно ще може да отстранява систематични стратегии, които счита за безполезни.

Работата по новата операционна система е траяла към 2 години. От " Хуауей " са сигурни, че до един-два дни ще могат да я конфигурират на устройствата си. Въпреки това за момента смарт телефоните им ще продължат да работят с " Андроид ".
Joining Huawei in Dongguan for the launch of its new multiplatform OS, Harmony. pic.twitter.com/vGMEhtylRC
— Ben Fletcher (@BenCFletcher) August 9, 2019
Разработването на операционната система се е ускорило в последните месеци поради икономическата война сред Съединени американски щати и Китай. Собственикът на Гугъл - Alphabet, разгласи, че ще прекъсне някои връзки с " Хуауей ", в това число като ограничи достъпа на китайската компания за електроника до своята мобилна операционна система " Андроид ".

Оттам телекомуникационни компании от Япония, Англия и Тайван наред с други отхвърлиха поръчките си за най-новите устройства на " Хуауей ". Microsoft Corp. отстрани продуктите на компанията от своя азбучник Azure Stack, а английската ARM Holdings, в този момент благосъстоятелност на SoftBank Group, сподели, че ще извърши заповедта да спре да доставя някои детайли, обект на патентни права, употребявани при полупроводниците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР