Китайският супер тънък рубидиев атомен часовник бе пуснат в масово

...
Китайският супер тънък рубидиев атомен часовник бе пуснат в масово
Коментари Харесай

Китайците пак ще избият рибата с тая джаджа

Китайският супер тъничък рубидиев атомен часовник бе пуснат в всеобщо произвеждане, оповестиха производителите.

Часовникът бе създаден през 2018 година от изследователския институт към Китайската корпорация за галактически науки и технологии (CASIC). Той е от основно значение за позиционирането и точността на времето на спътниците от навигационната система „ Бейдоу ".

Разработения през 2015 година от китайските учени рубидиев часовник бе задоволително дребен, с цел да се побере в длан, само че с дебелина съвсем 40 мм, до момента в който новият е с дължина и широчина 76 мм, само че дебелината му е единствено 17 мм.

В съпоставяне с предходното потомство часовници, новият е по-малък на размер, само че работи по-добре и е по-устойчив на високи температури. Той може да се употребява в области като авиацията, космоса и телекомуникациите. Според разработчиците му, ултра точният часовник ще има по-широки пазарни вероятности в бъдеще.

Атомните часовници са с най-точни стандарти за време и честоти. Те употребяват вибрациите на атомите, с цел да мерят времето. Поради дребния си размер, ниска цена и висока надеждност, рубидиевите часовници са най-често създаваните в света.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР