Китайският строителен предприемач Country Garden Holdings Co. направи лихвени плащания

...
Китайският строителен предприемач Country Garden Holdings Co. направи лихвени плащания
Коментари Харесай

Country Garden направи лихвени плащания по доларови облигации в рамките на гратисен период

Китайският строителен бизнесмен Country Garden Holdings Co. направи лихвени заплащания по две доларови облигации в границите на гратисен интервал, заобикаляйки първото си несъблюдение по дълга и внасяйки известно успокоение на фона на ликвидна рецесия, която раздруса финансовите пазари в страната, написа Блумбърг.

Country Garden, която е една от най-задлъжнелите компании за недвижими парцели в света, е платила лихви по двете облигации на обща стойност 22,5 млн. $ в границите на гратисен интервал, приключващ на 5-6 септември, откакто пропусна първичната дата на падеж на 7 август.

Плащанията купуват време на строителя, управителен от една от най-богатите дами в Китай Ян Хуиян, до момента в който той се пробва да покрие общите си отговорности от 1,36 трилиона юана (187 милиарда $. Дълговата рецесия, пред която са изправени компанията и по-широкият заможен бранш, е надалеч не е завършила. Облигациите на Country Garden към момента се търгуват на надълбоко занижени равнища към 9-14 цента за $ макар скорошните облаги, което допуска, че вложителите чакат вероятно преструктуриране или разпродажба, а не избавяне от страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР