Китайският стартъп Greater Bay Technology твърди, че най-новата му батерия

...
Китайският стартъп Greater Bay Technology твърди, че най-новата му батерия
Коментари Харесай

Стартъп реши един от най-големите проблеми за EV батериите - студа

Китайският стартъп Greater Bay Technology твърди, че най-новата му батерия за електрически транспортни средства може да се зарежда с естествена скорост даже при ниски температури. Хуанг Сяндонг, съосновател и ръководител компанията, споделя, че новата клетка Phoenix употребява свръхпроводими материали и термично ръководство, с цел да се нагрее от -20 до 25 градуса по Целзий единствено за пет минути, което ѝ разрешава да се зарежда " в границите на шест минути при всевъзможни метеорологични условия ", изяснява Bloomberg.     " Батерията Phoenix освен взема решение казуса с дългото време за зареждане на електрическите автомобили, само че и други наболели проблеми ", споделя Хуанг. " Няма значение дали е парещ или леден ден, пробегът на батерията Phoenix остава същата. "    

Загубата на успеваемост при зареждане в студено време е непрекъсната спънка в региона на батериите за електрически автомобили. Автомобилните производители, в това число Polestar и GM, се оправят с този проблем, като прибавят термопомпи, а немската компания ZF даже основава първообраз на отопляем колан за седалките (или " топлинен колан " ), с цел да понижи силата, употребена за поддържане на температурата в купето. 
Твърди се, че новата клетка на Phoenix има пробег от 1000 км. Компанията чака да пусне батерията на пазара през идната година в електрическите автомобили Aion, третата най-популярна марка електрически автомобили в Китай, която попада под шапката на държавната Guangzhou Automobile Corporation. В нейните рамки се инкубира и самата Greater Bay Technology, макар че " води договаряния и с други производители на коли за потребление на клетката ". Обобщавайки дълготрайната визия на започващото дружество, Хуанг показва: " След като електрическите автомобили могат да се ръководят и поддържат като бензиновите коли, тогава ще има по-голям късмет за всеобщото им приемане. "     Greater Bay Technology е двегодишен стартъп, оценен на над 1 милиарда $. Неговата батерия от първо потомство е клетка за рисково бързо зареждане, с която сега е оборудван електрическият SUV V Plus на Aion. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР