Китайският собственик на Lotus ще произвежда британската марка спортни автомобили

...
Китайският собственик на Lotus ще произвежда британската марка спортни автомобили
Коментари Харесай

Британските спортни коли Lotus вече ще се произвеждат в Китай

Китайският притежател на Lotus ще създава английската марка спортни коли в Китай в нова фабрика за 9 милиарда юана (1.3 милиарда долара) в град Ухан, оповестява Reuters, базирайки се на държавни документи и разгласи за работа на компанията.

Преместването на производството е първата стъпка на Zhejiang Geely Holding Group за метаморфоза на английската марка, откакто закупи мажоритарен дял в компанията през 2017 година

Този ход е в сходство с упоритостите на Geely за основаване на по-луксозни коли, с които да опровергае репутацията си на производител на нискокачествени коли с краден дизайн.

 Китайският притежател на Volvo купи английската марка Lotus
Китайският притежател на Volvo купи английската марка Lotus  

Очакват се нови вложения за развиване на компанията

За Lotus това може да значи по-големи размери на произвеждане и нови модели, в това число и SUV, с цел да се усилят продажбите. През 2018 година Geely продава единствено 1630 модела на английската марка.

" Преминаването към високия клас може да помогне на Geely да вземе по-голям пазарен дял. Geely би трябвало да направи това, с цел да се конкурира по-успешно с световните марки ", споделя Алън Канг, анализатор в LMC Automotive, основан в Шанхай.

Автомобилите Lotus сега се сглобяват в Норфолк, Англия. Mакар Норфолк да е индустриалният дом на Lotus, основна част от тактиката на компанията за възкръсване на марката е разширението на индустриалния й отпечатък в международен мащаб, споделят Geely и Lotus в взаимно изказване.

 Икона в британското автомобилостроене минава в китайски ръце
Икона в британското автомобилостроене минава в китайски ръце

Първата Tesla е основана на база на нейн модел

" Подробности за спомагателни местоположения и модели ще бъдат доказани навреме ", декларират от компанията пред Reuters.

Миналия месец управляващите в провинция Хубей, чиято столица е Ухан, утвърдиха проектите на Geely за завода. Фабриката ще се намира в локалната зона за развиване и ще може да създава 150 000 автомобила годишно.

Предприятието ще създава електрически автомобили, електрически хибриди, както и коли с вътрешно горене като моделите на Lotus. Очаква се в началото компанията да сглобява първокласни джипове вместо спортни коли в Ухан.

Geely желае да последва образеца на премиум марки като Porsche, чиито първокласни SUV модели се продават добре в Китай. Пазарният дял на първокласните SUV-та в страната нараства от 4.07% през 2014 година до 5.01% през 2018 година, съгласно данни на консултантската компания J.D. Power.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР