Китайският производител Xiaomi планира да инвестира допълнително 5 милиарда юана

...
Китайският производител Xiaomi планира да инвестира допълнително 5 милиарда юана
Коментари Харесай

Трудности за Huawei и у дома: Xiaomi иска да открадне от дела на компанията в Китай

Китайският производител Xiaomi възнамерява да влага в допълнение 5 милиарда юана или 725 милиона $, с цел да усили наличието си на локалния пазар през идващите три години.

От компанията подхващат тази стъпка като плануват, че засегнатата от американските наказания Huawei ще удвои напъните си да притегли китайските консуматори.

Xiaomi ще употребява вложенията, с цел да разшири каналите си за доставки, както и усили бонусите за сътрудници, които продават продуктите ѝ, настояват осведомени, представени от Bloomberg.

Междувременно Huawei разгласи, че се приготвя за спад на интернационалните продажби сред 40 и 60% поради ограничавания достъп до американски съставни елементи и програмен продукт, натрапен от управляващите във Вашингтон.

Очакванията са, че Goolge ще спре достъпа до известни приложения, като YouTube и Gmail, както и този до операционната система Android за бъдещите модели на марката.

От Huawei се надяват през 2019 година да съумеят да завоюват половината от пазара на смарт телефони в родината си, с цел да компенсират упования изострен спад в интернационален проект.

Плановете на Xiaomi включват това компанията да стане номер 1 на пазара в Китай. Засега обаче очакванията на управлението са да стигнат най-малко до третото място по продажби в страната, настояват източниците.

В момента тя е четвърта по величина. Xiaomi държи към 12% дял от китайския пазар на смарт телефони против 34% за Huawei, демонстрират изчисленията на анализаторската компания Canalys. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР