Китайският производител на телекомуникационни устройства Huawei заяви, че няма данни

...
Китайският производител на телекомуникационни устройства Huawei заяви, че няма данни
Коментари Харесай

Арест на финансовия директор на Huawei предизвика противоречиви реакции

Китайският производител на телекомуникационни устройства Huawei съобщи, че няма данни за нарушавания, които финансовият шеф на компанията е направила. Изявлението беше оповестено, откакто стана ясно, че Мън Уанджоу е задържана на 1 декември в Канада и ще бъде екстрадирана в Съединени американски щати, само че не излиза наяве за какво тъкмо. Канадското министерство на правораздаването съобщи, че тя има планувано чуване в петък (7 декември), само че не даде повече информация по случая, съобщи БГНЕС.
Основното съмнение за ареста е, че става въпрос за вероятно нарушаване от страна на Huawei на американските наказания против Иран.
Мън, която е минавала пренос през Канада, е " краткотрайно арестувана " и се е изправила пред " неуточнени обвинявания ", обявиха от Huawei. " Компанията има доста дребна информация за обвиняванията и няма данни за нарушавания от страна на госпожа Мън ", споделиха от телекомуникационния колос.
" Компанията съблюдава всички закони и регулации в страните, в които оперира, в това число и контрола на износа, глобите и регулациите в Съединени американски щати, Организация на обединените нации и Европейски Съюз. Вярваме, че канадската и американската правосъдни системи ще стигнат до заслужено решение ", споделиха още от Huawei.
Междувременно Пекин стачкува против ареста на Мън Уанджоу и прикани за нейното неотложно освобождение. " Китайската страна твърдо се опълчва и стачкува против подобен тип дейности, които съществено нарушават човешките права на жертвата ", написа в изказването на формален Пекин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР