Китайският производител на смартфони Xiaomi е готов да пусне първия

...
Китайският производител на смартфони Xiaomi е готов да пусне първия
Коментари Харесай

Xiaomi пуска първия си електрически автомобил

Китайският производител на смарт телефони Xiaomi е подготвен да пусне първия си електромобил и да стартира да приема поръчки в четвъртък.

Главният изпълнителен шеф Лей Джун сподели тази седмица, че Speed ​​Ultra 7 (SU7) ще бъде на цена под 500 000 юана ($69 186; £54 836).

Този ход ще накара софтуерния колос да се изправи против съперници като Tesla и BYD.

Навлизането на Xiaomi на пазара на електрически коли идва откакто растежът на продажбите се забави в международен мащаб, предизвиквайки ценова война.

Фирмата се надява, че споделената операционна система на SU7 с нейните телефони, преносими компютри и други устройства ще се хареса на клиентите.

Xiaomi е третият максимален продавач на смарт телефони в международен мащаб с пазарен дял от към 12%, съгласно изследователската компания Counterpoint.

Ще се създава от звено на държавния авто производител BAIC Group в цех в Пекин, който може да създава до 200 000 транспортни средства годишно.

" Въпреки че единствено по себе си достигането до тук е огромно достижение, крайното достижение би било да се показва, че има потребителски пазар за Xiaomi като марка интелигентни електрически автомобили “, сподели Бил Русо от Automobility пред BBC.

В знак на провокациите пред софтуерните компании, които желаят да създават електрически коли, производителят на iPhone Apple предишния месец се оповестява, че е отменил проектите си за произвеждане на EV.

Г-н Русо добави, че навлизането на Xiaomi на автомобилния пазар отразява неговата убеденост „ в уместността за тяхната марка “ в Китай, до момента в който Apple не вижда задоволително капацитет на пазара на EV отвън Китай.

Xiaomi съобщи, че ще влага $10 милиарда (£7,9 млрд.) в своя бизнес с транспортни средства през идващите 10 години.

„ Китайският пазар на електрически автомобили е доста зрял и основава доста постоянна екосистема за производителите на електрически автомобили “, сподели Абишек Мурали от изследователската компания Rystad Енергия.

" Например, веригата за доставки на акумулатори е доста мощна и мрежата за зареждане в страната също се разраства, с цел да отговори на възходящия поток от EV. "

Пускането на първата кола на Xiaomi идва в миг, когато ценовата война на пазара на EV в Китай се ускорява.

Tesla, която се оглавява от мултимилиардера Илон Мъск, понижи цената на колите си в Китай с хиляди долари през последните месеци, защото локални съперници като най-продавания производител на електрически автомобили в света BYD понижиха цените.

Най-големият авто пазар в света към този момент е препълнен, тъй че Xiaomi е един от дребното нови евентуални участници, които получават утвърждение от управляващите, до момента в който чиновниците се пробват да лимитират потока от нови играчи.

По-рано тази седмица BYD регистрира рекордни годишни облаги, само че сподели, че растежът се е забавил към края на предходната година.

Базираният в Шанхай производител на електрически коли Nio в сряда намали прогнозата си за доставките през първото тримесечие, защото потребителите стегнаха разноските, защото икономическият напредък на Китай отслабва.

Американският колос Tesla следва да разгласи броя на доставките си за първите три месеца на 2024 година идната седмица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР