Китайският производител на смартфони Xiaomi Corp отчете по-добри от очакваните

...
Китайският производител на смартфони Xiaomi Corp отчете по-добри от очакваните
Коментари Харесай

Xiaomi отчете 27% ръст на печалбата през първото тримесечие

Китайският производител на смарт телефони Xiaomi Corp регистрира по-добри от предстоящите тримесечни доходи, частично поради постоянния растеж на продажбите на задграничните ѝ пазари, осведоми Ройтерс.

Резултатите демонстрират, че отвъдморската агресия на Xiaomi и фокусирането върху пазари като Индия и Европа се отплаща, защото пазарът на смарт телефони в Китай, който е най-големият в света, се забавя.

Приходите на Xiaomi са нарастнали с 27% през тримесечието по отношение на година по-рано - до 43,8 милиарда юана (6,3 милиарда долара), надвишавайки междинната прогноза на анализаторите от 42,109 милиарда юана.

Xiaomi получава по-голямата част от приходите си от продажба на мобилни телефони, само че също по този начин печели пари от продажбата на онлайн реклами потребителски хардуер - метод, който се разказва като бизнес модел „ триатлон “, включен в Хонконг през 2018 година.

Печалбата за първото тримесечие набъбна до 2.1 милиарда юана по отношение на 1.7 милиарда година по-рано.

Според данни на Counterpoint Research, общият пазар на смарт телефони в Китай се е свил с 7% на годишна база през първото тримесечие на 2019 година. Делът на Xiaomi на вътрешния пазар за смарт телефони се е свил с 21% през този интервал, демонстрира същото изследване, до момента в който съперниците Oppo, Vivo и Huawei означават облаги.

От Xiaomi се пробват да компенсират забавянето на растежа посредством нападателно разширение в чужбина. Компанията остава водещ снабдител на телефони в Индия като компанията непрекъснато набира скорост в Европа, откакто стартира работа на континента през 2018 година Също по този начин Xiaomi се опита да увеличи цената на своите флагман устройства, до момента в който по-евтините модели трансферираха към други подбрандове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР