Китайският производител на мобилни устройства, сървъри и персонални компютри Lenovo

...
Китайският производител на мобилни устройства, сървъри и персонални компютри Lenovo
Коментари Харесай

Lenovo инвестира 1 милиард долара в изкуствен интелект

Китайският производител на мобилни устройства, сървъри и лични компютри Lenovo разгласи инвестиция от 1 милиард $ в създаването на технологии за изкуствен интелект (AI). Шумът към AI плановете тласка ИТ-компаниите да влагат в сходни разработки.

Lenovo ще похарчи 1 милиард $ за основаване на нови инфраструктурни решения за ИИ-задачи, както и планове за ускорение на внедряването на изкуствения разсъдък. Корпорацията ще отдели 100 милиона $ за развиването на програмата Lenovo AI Innovators, чиито участници получават достъп до решения на Lenovo за своите AI-проекти. Програмата включва 45 снабдители на програмен продукт, с цел да помогне на Lenovo да развие своята AI-екосистема.

С Lenovo AI Innovators фирмите могат бързо да внедрят разширените благоприятни условия на изкуствения разсъдък, като генеративен AI, компютърно зрение, прогнозиране и виртуални асистенти, споделят от Lenovo. Инвестирайки 1 милиард $ в изкуствен интелект, Lenovo освен показва своя ангажимент в региона и своята надеждност като сътрудник в цифровата бизнес промяна, само че също подтиква и развиването на нововъведенията, свързани с ИИ, сподели Сумир Бхатия (Sumir Bhatia), който е президент на подразделението Lenovo ISG в Азиатско-Тихоокеанския район. До юни 2023 година в границите на програмата Lenovo AI Innovators са основани повече от 150 AI-решения, споделят от китайската корпорация.

Технологиите за изкуствен интелект се развиват бързо. През пролетта на 2023 година AI направи първокласен скок напред: беше пусната нова версия на ChatGPT, която се научи да генерира текстове до 25 хиляди думи, да разказва изображения и даже сполучливо устоя адвокатския изпит. В света породи нов кръг от невиждан интерес към AI-технологията. Има стотици разнообразни услуги, в които са вградени опциите на изкуствения разсъдък.

За бизнеса потреблението на AI се трансформира в нужда и конкурентно преимущество. С негова помощ, фирмите усъвършенстват бизнес-процесите си, усъвършенстват качеството на продуктите и услугите си, усъвършенстват разноските и усилват облагите си. В момента, ИИ основаните решения се употребяват необятно в търговията, ИТ и финансите, логистиката и производството.

По-рано през 2023 година компанията Accenture разгласи проектите си да влага 3 милиарда $ в планове за изкуствен интелект и да удвои (до 80 хиляди души) броя на чиновниците, заети по един или различен метод в тази област.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР