Китайският производител на мобилни телефони Xiaomi Corp съобщи, че ще

...
Китайският производител на мобилни телефони Xiaomi Corp съобщи, че ще
Коментари Харесай

След като се сринаха наполовина: Xiaomi купува обратно свои акции за $1,5 милиарда

Китайският производител на мобилни телефони Xiaomi Corp заяви, че ще изкупи назад акции на стойност $1,53 милиарда, предава Reuters. След излизане на новината акциите на компанията подскочиха с до 7 %.

Миналата седмица производителят се отхвърли от към този момент забавения си проект да пусне нови акции в Китай - ход, който трябваше да удовлетвори глада на локалните вложители за международни компании. Xiaomi обаче съобщи, че има задоволително налични средства.

Компанията излезе на борсата в Хонконг предходната година. Само от началото на 2019 година акциите поевтиняха с една трета и са на половина от цената си при първичното обществено предложение, откакто растежът на продажбите внезапно се забави.

Акциите поевтиняха и поради обстановката в Хонконг. Компаниите, листнати на борсата там, изгубиха общо $152 милиарда след началото на митингите.

Анализаторът Дан Бейкър показва, че ходът би трябвало да поддържа цената на акциите, защото ще даде убеденост на вложителите за бъдещето на компанията.

Към 30 юни т.г. Xiaomi има кеш и еквиваленти на стойност 34,9 милиарда юана ($4,92 милиарда) и заеми от 13,8 милиарда юана. За второто тримесечие на 2019 година компанията генерира положителен паричен поток от жестоко 11 милиарда юана.

Но растежът на основаната в Пекин компания се забави внезапно, откакто международният пазар на смарт телефони се свива, а локалната конкуренция се усилва. Пазарният дял на Xiaomi в Поднебесната империя спадна с една пета през второто тримесечие, до момента в който Huawei пораства с 31 %.
 Основателят на Xiaomi получи <a href=бонус от €850 милиона " >
Основателят на Xiaomi получи бонус от €850 милиона

Обеща да ги дари

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР