Китайският производител на електромобили BYD разширява присъствието си в Европа

...
Китайският производител на електромобили BYD разширява присъствието си в Европа
Коментари Харесай

Китайският автомобилен производител BYD навлиза на Балканите

Китайският производител на електрически автомобили BYD уголемява наличието си в Европа с навлизането в първата страна на Балканите – Гърция. Компанията пуска там два модела леки коли – кросоувърa Atto 3 и седанa Seal.

Компанията „ таман започва “ в Европа по думите на основния изпълнителен шеф за района Майкъл Шу. След като доминираше на вътрешния си пазар, BYD стартира да придвижва своите най-продавани електрически автомобили в чужбина, с цел да се опълчи на своите съперници.
Къде в Европа?
Компанията стартира да продава електрическите автомобили си на Стария континент още през 2021 година с Норвегия. Справка в корпоративния ѝ уеб страница демонстрира, че има представителства още в Нидерландия, Полша, Швейцария, Унгария и Словакия.

За предходната година тя си е завоювала 1.1% дял от европейския пазар на електрически автомобили. Шу признава, че растежът на продажбите ще отнеме време като задачата е BYD да утрои своя пазарен дял. Дори още преди да стартира да създава коли в своя цех в Унгария през 2026 година

След като стартира да работи, заводът ще може да създава 150 000 автомобила годишно, като потенциалът може да бъде подсилен, в случай че е належащо.
Агресивен растеж
Въпреки дребното наличие на BYD на европейския пазар на електрически автомобили към този момент, автомобилният производител възнамерява да се разшири нападателно.

В края на предходната година компанията изпревари Tesla като максимален продавач на електрически транспортни средства.

Компанията подтиква приемането на електрическите автомобили посредством понижаване на цените и въвеждане на фрапантно по-евтини модели.

След като заводът в Унгария стартира произвеждане, BYD ще понижи в допълнение цените си за Европа. Моделът Atto 3 да вземем за пример стартира от единствено 16 644 $ в Китай, а в Европа се продава за към 40 000 $.
Спящ колос, подсилен от Уорън Бъфет: Коя е китайската компания, която детронира Tesla
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР