Китайският производител на електробуси Alfa Bus има интерес за инвестиции

...
Китайският производител на електробуси Alfa Bus има интерес за инвестиции
Коментари Харесай

Китайски производител на електробуси има интерес за инвестиции у нас

Китайският производител на електробуси Alfa Bus има интерес за вложения у нас, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система.

Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и единственият, получил европейски документ за всичките му съставни елементи Alfa Bus, е на посещаване в България по покана на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

По време на диалога е станало ясно, че китайският вложител изследва пазара на България и има огромен интерес от построяването на цех, освен за асемблиране на рейсове, само че и за произвеждане на техните акумулатори, които да намерят пазарна ниша както у нас, по този начин и в страните от Европейския съюз.

Двете страни са разискали опциите за съдействие, евентуалната инвестиция и институционалната поддръжка от страна на страната. На срещата са участвали членове на Борда на шефовете и заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

Министър Караниколов е изтъкнал, че България няма съперник по кредитен рейтинг в района. Заместник-министър Борисов е допълнил, че страната ни скоро ще бъде преди всичко по финансова непоклатимост в цяла Европа. Екипът на Министерството на стопанската система се е заел с цялостно подпомагане и осъществяване на контакти в посока на бъдеще ползотворно съдействие.

Компанията е един от най-ранните производители на рейсове в Китай, като е създала своя първи електробус през 2002 година Електробусите на Alfa Bus последователно навлизат на пазарите в Испания, Полша и други страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР