Китайският производител Lenovo отчете приходи за пълната финансова година в

...
Китайският производител Lenovo отчете приходи за пълната финансова година в
Коментари Харесай

Печалбата на най-големия производител на компютри расте с 19%

Китайският производител Lenovo регистрира доходи за цялостната финансова година в размер на над $50 милиарда за втора поредна година. Печалбата преди данъчно облагане нараства с близо 19% на годишна база, достигайки до $1,02 милиарда. Нетната облага се усилва с 12% на годишна база, като стига до $665 милиона, оповестиха от компанията.

Благодарение на мощните резултати, Lenovo ще разпредели и по 2,77 щатски цента дял.

" В един от най-важните интервали на световна смяна и промяна, на който сме били очевидци в миналото, Lenovo трансформира доста бизнеса си през миналата година. От постигането на облага преди данъчно облагане в размер на $1,02 милиарда до отчитането на съвсем рекордни доходи от $50,7 милиарда, не мога да съм по-горд от мощното ни показване ", съобщи президентът и основен изпълнителен шеф на Lenovo Ян Юенцин.

Коронакриза

Изминалите 12 месеца изправиха цялата промишленост пред няколко провокации, в това число геополитическа неустановеност, дефицит на доставките на съставни елементи, въздействието от обменните курсове и световната пандемия от COVID-19 през четвъртото тримесечие. Що се отнася до ковид, бизнесът се възползва от опциите на над 30 лични индустриални обекта и такива на трети страни по целия свят, с цел да пренастрои потенциала си и още веднъж да балансира производството си.

" Географският баланс, наред с вродена ни еластичност и устойчивост, бяха в основата на отличното ни оперативно показване през годината, като подсигуряваха непрекъснатото произвеждане и доставките до клиентите през четвъртото тримесечие ", споделят от компанията.

От Lenovo, най-големият производител на компютри и преносими компютри в света, показват още, че ще съумеят да се възползват от опциите за дълготраен напредък, основани от " новата нормалност " на работа и образование от у дома. Тази наклонност освен води до растеж при персоналните компютри и умните устройства, само че и поддържа центровете за данни и инфраструктура, които обезпечават по-бързи мрежи и цифрова консумация.

През първите три месеца на годината приходите на групата са в размер на $10,6 милиарда, спад от 9,7% на годишна база. Печалбата преди данъчно облагане е на стойност $77 милиона, а чистата облага възлиза на $43 милиона.

Персоналните компютри и умните устройства регистрират мощно тримесечие. Приходите спадат с 4,4% на годишна база, само че облагата преди данъчно облагане нараства с 15% ($525 милиона по отношение на $458 милиона) на годишна база, засилвайки водещите позиции на компанията в промишлеността с 1 пункт до рекордните 6,2%.

В количествено изражение сегментът на персоналните компютри изпреварва темповете на напредък на пазара с 4 пункта и ускорява водачеството на компанията и водещата ѝ позиция на международния пазар. Приходите при персоналните компютри изпреварват темпото на напредък на пазара във всички райони по целия свят.

При центровете за данни в количественото изражение сървърите бележат двуцифрен напредък (14%) на годишна база. Приходите от Hyperscale не престават да са предизвикателство, заради сериозния спад на цените на стоките, само че този бизнес бележи растеж на приходите с близо 4% на годишна база, с помощта на основните сегменти на напредък и мотори на облагите - софтуерно дефинирана инфраструктура, устройства за предпазване, програмен продукт и услуги.

Обзор за цялата година

Групата за интелигентни устройства (Intelligent Devices Group/IDG) на Lenovo продължава да е отпред на мощното показване на компанията. Групата за лични компютри и умни устройства (PC and Smart Devices Group/PCSD), една от двете бизнес дивизии на IDG, записва годишни доходи на стойност близо $40 милиарда, което е нарастване с 3,6% на годишна база. Печалбите също означават покачване, като облагата преди данъчно облагане доближава рекордните $2,3 милиарда (увеличение с над 18% по отношение на същия интервал на предходната година), както и водещ и рекорден за промишлеността марж на облагата преди данъчно облагане от 5,9% - растеж с 0,7 пункта на годишна база. Лидерството на световния пазар на лични компютри се ускорява, като делът на компанията нараства с над 1 процентен пункт до 24,5% за цялата година.

Бизнесът с мобилни устройства бе обиден от COVID-19, като основният цех за смарт телефони на компанията в Ухан остана затворен през по-голямата част от тримесечието. Въпреки това, бизнесът се възползва от световното си индустриално наличие и създаде 6 милиона телефона през тримесечието.

Бизнесът с центрове за данни (Data Center Group/DCG) регистрира общ спад на приходите с 8,7% на годишна база, заради по-слабото търсене на Hyperscale и сериозното намаляване на цените на стоките. Приходите в сегментите без Hyperscale нарастват с 5,3% на годишна база. В основата на този напредък е двуцифреното нарастване на приходите при Software Defined Infrastructure (SDI), Storage, Software and Services. Особено забележителен е растежът при устройствата за предпазване - с над 50% на годишна база. В количествено изражение сървърите без hyperscale нарастват с 14%, а приходите в Китай се усилват с 23% на годишна база. Компанията ускорява и водачеството си във високопроизводителните компютърни технологии (High Performance Computing), като сега 173 от 500-те топ системи в света сега работят с Lenovo.

Трансформационните бизнеси показват стабилен прогрес. Приходите от Smart IoT се усилват съвсем четворно (+296%) на годишна база, с помощта на добавената и виртуална действителност, Smart Office и Internet of Things. Сегментът Smart Infrastructure нараства с 37% на годишна база, като Network Function Virtualization стартира да генерира доходи. Приходите от Smart Vertical се усилват над два пъти (+133%), с помощта на мощния напредък при бизнеса с разбор на данни (Data Intelligence Business Group), решенията за мъдро опазване на здравето и за мъдро обучение. Бизнесът със програмен продукт и услуги също бележи преломна година с рекордни доходи в размер на $3,5 милиарда, което е нарастване с 43,2% на годишна база и трансформира тази активност в катализатор на общата промяна на групата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР