Китайският производител Hygon започна производството на х86 процесори с микроархитектура

...
Китайският производител Hygon започна производството на х86 процесори с микроархитектура
Коментари Харесай

Китай започна производството на х86 процесори

Китайският производител Hygon стартира производството на х86 процесори с микроархитектура AMD Zen.
Проектът се осъществя в границите на огромната китайска самодейност Made in China 2025. Тази самодейност има за цел да трансформира Китай от „Световна фабрика“ в „Световен софтуерен лидер“. Hygon ще създава процесорите Dhyana , които ще бъдат съперници на процесорите на AMD, Intel и VIA Technologies.

Сключването на съглашението за производството на процесорите Dhyana струваше на китайската страна $293 милиарда. AMD ще получава комисиони, които ще се начисляват въз основата на продадените процесори Dhyana. Пазарните анализатори означават, че договорката е била обявена през 2016 година. А тогава американската компания преживяваше нелеки времена и имаше потребност от финансови инжекции.

Съвместното дружество се назовава Tianjin Haiguang Advanced Technology Investment Co. Ltd. (THATIC), като в него взе участие и AMD.

Уеб-порталът Techspot означи, че AMD не дава на китайската страна окончателния дизайн на процесорите, а единствено някои по-напредничави технологии. Новите процесори са предопределени най-вече за локалния сървърен пазар на Китай. В договоря ясно е посочено, че тези процесори могат да се продават само в Китай.

Всъщност, това е една неприятна вест за Intel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР