Китайският президент Си Цзинпин заяви днес, че районът на Персийския

...
Китайският президент Си Цзинпин заяви днес, че районът на Персийския
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Персийският залив е на кръстопът между войната и мира

Китайският президент Си Цзинпин съобщи през днешния ден, че регионът на Персийския залив е в доста деликатна обстановка и е " на кръстопът сред войната и мира ", съобщи Синхуа, представена от Ройтерс.

" Китай постоянно е бил на страната на мира и се е противопоставял на войната ", сподели Си на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Осака.

" Всички страни би трябвало да запазят успокоение, да работят въздържано, да засилят разговора и консултациите и дружно да опазят районния мир и непоклатимост ", добави Си.

Напрежението в Персийския залив се увеличи, изключително сред Иран и Съединени американски щати, откакто Вашингтон упрекна Техеран, че стои зад нападенията против шест танкера, което иранците отхвърлят.

Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп подреди да бъдат нанесени въздушни удари по Иран и анулира заповедта си в последната минута, напомня Българска телеграфна агенция.

Китай има тесни търговски връзки с Иран, само че работи внимателно, защото ухажва и районния противник на Иран, Саудитска Арабия, означи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР