Китайският президент Си Цзинпин заяви днес, че районът на Персийския

...
Китайският президент Си Цзинпин заяви днес, че районът на Персийския
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Персийският залив е "на кръстопът между войната и мира"

Китайският президент Си Цзинпин съобщи през днешния ден, че регионът на Персийския залив е в доста деликатна обстановка и е "на кръстопът сред войната и мира ", съобщи Синхуа, представена от Ройтерс.

"Китай постоянно е бил на страната на мира и се е противопоставял на войната ", сподели Си на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Осака.

"Всички страни би трябвало да запазят успокоение, да работят въздържано, да засилят разговора и консултациите и дружно да опазят районния мир и непоклатимост ", добави Си.

Напрежението в Персийския залив се увеличи, изключително сред Иран и Съединени американски щати, откакто Вашингтон упрекна Техеран, че стои зад нападенията против шест танкера, което иранците отхвърлят.

Американският президент Доналд Тръмп подреди да бъдат нанесени въздушни удари по Иран и анулира заповедта си в последната минута.

Китай има тесни търговски връзки с Иран, само че работи внимателно, защото ухажва и районния противник на Иран, Саудитска Арабия, означи Ройтерс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР