Китайският президент Си Цзинпин пристигна днес по обед на държавно

...
Китайският президент Си Цзинпин пристигна днес по обед на държавно
Коментари Харесай

Си Цзинпин пристигна на държавно посещение  в Монако 

Китайският президент Си Цзинпин дойде през днешния ден по обед на държавно посещаване в Монако. Околностите улици бяха опразнени от туристи във връзка невижданото дипломатическо събитие за дребното княжество, чиито улици бяха окичени с знамена и знаци на Китай, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След като се отби в Рим, с цел да маркира включването на Италия в своя огромен план "Нови пътища на коприната ", Си дойде на Скалата близо час след кацането на самолета му в Ница.

Chinese president visiting #Monaco amid European tech worries#XiJinping #Europe #PrinceAlbertII #Huwaei #5GNetwork https://t.co/HrYIkDwoRi pic.twitter.com/bm36OWnMQO
— World News Network (@worldnewsdotcom) 24 март 2019 година
За пръв път един президент на страната с най-голямо население в света прави посещаване в Монако, най-малката страна след Ватикана.

Владетелят на Монако княз Албер Втори, който поддържа положителни връзки също и с Москва и съветския президент Владимир Путин, бе признат през септември в Пекин и откри добър контакт със Си, основно в областта на спорта и футбола. "Много положително съгласие ", разяснява държавното управление на Монако.

Като изключим Франция, която дълго време управлява монакската външна политика в подтекста на връзки, напомнящи протекторат съгласно историка Фредерик Лоран, Монако и неговите 38 хиляди поданици в никакъв случай не са посрещали на своя земя водача на страна-членка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По време на визитата не са планувани срещи с публицисти, само че тя сигурно ще бъде отразена с впечатляващи парадни фотоси - знак на дипломатическа победа за Албер Втори и знак на почитание за Монако.

Черната лимузина на китайския президент с алено флагче, украсено със звезди, спря на аления килим в парадния двор на замъка в ранния следобяд (12.00 по Гринуич). Си и брачната половинка му Пън Лиюан бяха посрещнати от княз Албер Втори и неговата брачна половинка от южноафрикански генезис, княгиня Чарлийн.

Chinese President #XiJinping stops in Nice en route to Monaco #XiVisit pic.twitter.com/AX1OesgcTp
— CGTN (@CGTNOfficial) 24 март 2019 година
Освен обяд с 40 сътрапезници, за президента Си е очакван диалог с Албер Втори - двамата ще обсъдят "теми, засягащи стопанската система и околната среда ", часове преди китайският общественик да отпътува за публично посещаване във Франция.

Монако подписа през 2018 година по-специално съглашение с китайската формация "Хуавей " с оглед ккняжеството да стане първата страна, напълно покрита с мрежа за мобилни връзки "5 Джи ", припомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР