Китайският президент Си Цзинпин поздрави френския президент Еманюел Макрон за

...
Китайският президент Си Цзинпин поздрави френския президент Еманюел Макрон за
Коментари Харесай

Китайският президент поздрави Макрон за речта му в Сиан

Китайският президент Си Цзинпин поздрави френския президент Еманюел Макрон за неговата тирада, отдадена на тематиката за Пътя на коприната, която той произнесе в първия ден на формалната си аудиенция в Китай, съобщи Франс прес.

Макрон произнесе речта си в Сиан, първи стадий от тридневното му посещаване. От Сиан в древността е потеглял Пътя на коприната, свързващ Азия с Европа. Днес китайският президент Си Цзинпин възнамерява да го възроди под формата на нови пътища на коприната. Този многомилиарден план, включващ създаване на пътища, железопътни линии, пристанища и промишлени паркове, би трябвало да обхване 65 страни.

В речта си в Сиан, отдадена на тези проекти на Си, френският президент сподели, че Пътят на коприната не може да бъде еднопосочен и би трябвало да бъде споделен. Макрон сподели, че новите Пътища на коприната "не може да бъдат пътища за нова надмощие, които да трансфорат всеки, поел по тях, във васал ".

След като произнесе тази тирада Макрон, брачната половинка му Брижит и съпътстващата ги делегация, в която има предприемачи, дойдоха от Сиан в Пекин. Макрон и брачната половинка му имаха частна вечеря със Си и неговата брачна половинка. Си и Макрон разговаряха и на четири очи, само че формалните диалози сред тях са на следващия ден, когато ще бъдат подписани и редица двустранни контракти.

Днес срещата сред двамата водачи бе отдадена и на замяна на дарове. Макрон подари на Си кон на Републиканската армия или по-точно негова фотография, тъй като животното на име Везувий е към момента под карантина. Макрон, който е и разпален футболен почитател, подари на Си и футболна тениска с отпечатано върху нея име на китайския президент. Си пък подари на Макрон картина на кон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР