Китайският президент Си Цзинпин лично е накарал шефа на Световната

...
Китайският президент Си Цзинпин лично е накарал шефа на Световната
Коментари Харесай

Си Цзинпин накарал шефа на СЗО да си мълчи за COVID-19

Китайският президент Си Цзинпин персонално е предиздвикал шефа на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус да забави предизвестието към света за COVID-19, заяви в. “Дер Шпигел”. Изданието се базира на конфиденциален отчет на немското разузнаване.

Според информацията на 21 януари водачът на Китай е звъннал на Гебрейесус с молба да не разкрива, че вирусът се предава от човек на човек, и да отсрочи предизвестието за пандемия. Германското разузнаване пресмята, че тайната осведомителна политика на Китай е изгубила на света от четири до шест седмици за битка с вируса.

СЗО дефинира изказванията като неоснователни и погрешни.

Докладът обаче отбелязва още, че Китай не е давал да се разгласява обществено за вируса, като същевремнно е увеличавал вноса и намалявал износа на медицински консумативи. Пекин също по този начин е покрил следите си, като е унищожил ранни проби от вируса и е изтрил в интернет всякакво споменаване на заболяването.

Ако изказванията се окажат правилни, те биха засилили мнението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че СЗО е насочена към Китай. Още през април Тръмп разгласи, че СЗО се трансформира в инструмент за китайска агитация и спря финансирането на организацията.

Китайски академик пък е алармирал за пандемия от ковид още през март 2019 година Ши Ченгли, известна като Жената прилеп поради своите пещерни експедиции за събиране на проби от нощните бозайници, е твърдяла в собствен отчет, че е доста евентуално да има огнище на ковид. В документа тя е написала, че то ще произхождащо от прилепи и ще се случи в Китай.

Ченгли, която работила и по ТОРС през 2002 година, декларирала, че китайската хранителна просвета да се ядят сурови животни може да ускори вирусното предаване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР