Китайският президент Си Цзинпин изказа днес съболезнования на британското кралско

...
Китайският президент Си Цзинпин изказа днес съболезнования на британското кралско
Коментари Харесай

Си Цзинпин изказа съболезнования на британското кралско семейство за смъртта на Елизабет Втора

Китайският президент Си Цзинпин изрече през днешния ден съболезнования на английското кралско семейство за гибелта на кралица Елизабет Втора , съобщи Асошиейтед прес.

Си означи в изказването, че Елизабет е била първият английски монарх, посетил Китай - това е станало през 1986 година “Нейната гибел е огромна загуба за английския народ ”, съобщи той.



По думите му Китай е подготвен да работи с новия английски крал Чарлз Трети, разглеждайки това като опция за поощряване на двустранните връзки и допринасяне на изгода за двете страни и техните нации.

Китайският министър председател Ли Къцян също изпрати обръщение, в което изрази съболезнования на английската министър-председателка Лиз Тръс.

Смъртта на Елизабет Втора се трансформира във водеща тематика в китайските обществени мрежи. Според доста хора кончината ѝ бележи края на една ера.

Отношенията сред Англия и Китай сега са придружени от напрежения поради човешките права, търговията и суровите ограничения на китайските управляващи против свободата на словото и политическата съпротива в някогашната английска колония Хонконг.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР