Китайският президент Си Цзинпин и Централният комитет на Комунистическата партия

...
Китайският президент Си Цзинпин и Централният комитет на Комунистическата партия
Коментари Харесай

"Новата ера": Си Цзинпин и ККП затягат ударно контрола над частниците

Китайският президент Си Цзинпин и Централният комитет на Комунистическата партия поставиха проект за "нова ера ", в която партията ще има по-голям надзор над частния бизнес в Китай.

Планът бе оголен в изказване от 5000 думи. Всички райони и департаменти на страната са получили заповед да следват новите насоки.

Това е топ историята на CCTV нюз в сряда - по какъв начин президентът е пуснал "важни указания ". Заглавието е наречено "Мнение за усилването на работата на Обединения фронт на частната стопанска система в новата епоха ".

Крайната цел за партията е да има идеологическо водачество над частния бизнес.

Изявлението има за цел да сходни контрола на Китайската комунистическа партия над частните бизнеси и бизнесмените посредством Обединената фронтова работа за "по-добро ориентиране и фокусиране на мъдростта и усилване на частните бизнесмени по пътя на задачата и задачата за велико обновяване на китайската нация ".

Инструкциите на Си бяха дадени преди конференция в четвъртък по тематиката. Партията желае да види "обединен фронт " сред частните и държавни предприятия и бизнеси.

100 метода за надзор в частния бранш

От 18-тия Национален конгрес през май, членове на партийния Централен комитет и другарят Си Дзинпин са предложили серия от нови концепции и тактики, приемайки и серия от основни ограничения за насочването и насърчаването на частния стопански "обединен фронт ".
Те споделят, че тези ограничения са постигнали "значителни резултати ".

След като китайската частна стопанска система се диверсифицира и нарастна доста, изказването твърди, че "тези ограничения ще донесат велико обновяване на китайската нация под водачеството на концепциите на Си Дзинпин ".

Общо има над 100 ограничения, в това число насоки за избирането на чиновници, които да ги приложат.

"Трябва също да забележим, че социализмът с китайски характерности навлезе в нова епоха, откакто мащабите на частната стопанска система продължиха да порастват, дружно с рисковете и провокациите, които нарастнаха доста. Ценностите и ползите на частната стопанска система също са все по-разнообразни и работата в единен фронт на частната стопанска система се изправя пред нови обстановки и задания ", се споделя в изказването.

"За да се приложат изцяло новите значими решения на Централния комитет на Партията, с цел да се ускори партийното управление над частния стопански единен фронт, както и за по-добрата интеграция на мъдростта и силата на частните стопански чиновници за и задача постигането на велико обновяване на китайската нация, следните варианти се оферират тук ".
Основно значение в ограниченията се дава на "засилването на партийното управление над частната стопанска система - частните персони ще бъдат по-тясно обединени към партията ".

Повече интервенция на ККП в бизнеса

Това е значителен завой. В предходни времена, частният бизнес не се смяташе за задоволително важен за партийно участие или въздействие, само че последователно той стана главен фокус в сърцето на китайската власт.

Според новите решения, частните компании ще се нуждаят от избран брой регистрирани чиновници, които са членове на Комунистическата партия, което така и така от дълго време е дългогодишна процедура в частните компании, въпреки и не в дребните.

Тези фрагменти ще подсигуряват, че бизнесите ще следват водещата национална идеология, "насочвана от Мисълта на Си Дзинпин за социализма с китайски характерности за Нова епоха ".

Те също ще насочват частните предприемачи по какъв начин да ускоряват последните идеини точки на Китайската комунистическа партия - "четирите съзнателности ", усилване на "четирите самоуверености " и реализиране на "двете пазителства ".

Задълженията на фрагментите ще включват усилване на идеологическите насоки, ориентиране на частните стопански лица към увеличение на възприятието им за самодисциплина, построяването на мощна линия на идеологическа и морална отбрана, стриктото контролиране на думите и делата, култивирането на здравословен метод на живот и основаването на добър публичен имидж.

Те също ще усъвършенстват спазването на закона и моралните стандарти на обособените жители.
Комуникационни канали ще бъдат открити сред частните бизнеси и партията с цел да се оповестява и рапортува за напредъка и други въпроси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР