Китайският президент Си Цзинпин е призовал американския президент Доналд Тръмп

...
Китайският президент Си Цзинпин е призовал американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Си Цзинпин призова за облекчение на санкциите срещу Северна Корея

Китайският президент Си Цзинпин е призовал американския президент Доналд Тръмп да облекчи глобите, наложени на Северна Корея.

Това е станало по време на тяхната среща предишния месец в коридорите на срещата на върха на Г-20, съобщи Ройтерс, като се базира на китайското външно министерство.

Говорителят на министерството Гън Шуан съобщи през днешния ден пред кореспонденти, че Си е уведомил Тръмп за китайската позиция за Северна Корея, когато те са се срещнали в коридорите на срещата на Г-20 в Осака, съобщи Българска телеграфна агенция.

Китайският водач е призовал Съединени американски щати да покажат еластичност и търсене на компромис със Северна Корея, включващ и облекчение на глобите в подобаващ миг.

Неотдавна и Тръмп, и Си имаха среща със севернокорейския водач Ким Чен Ун. Ким се срещна със Си преди срещата на върха на Г-20 по време на аудиенция на Си в Пхенян. А срещата на Тръмп с Ким беше след срещата на Г-20 на демаркационната линия сред двете корейски страни.

Съединени американски щати желаят Северна Корея да замрази нуклеарната си стратегия още при започване на развой по денуклеаризация, съобщи във вторник Държавният департамент преди нови договаряния с Пхенян, за които се допуска, че ще се проведат този месец. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР