Китайският президент Си Цзинпин е поздравил Джо Байдън за победата

...
Китайският президент Си Цзинпин е поздравил Джо Байдън за победата
Коментари Харесай

Китайският президент Си Дзинпин поздрави Джо Байдън за избирането му за президент на САЩ

Китайският президент Си Цзинпин е поздравил Джо Байдън за успеха в извършените при започване на ноември избори за президент в Съединени американски щати, заяви в сряда организация Синхуа. Китайският президент е изразил вяра, че двете страни биха могли да насърчат здравословното и устойчиво развиване на двустранните връзки, заяви още организация Синхуа.

Също в сряда, китайският вицепрезидент Ван Кишан е поздравил претендента за вицепрезидент на Джо Байдън - Камала Харис за това, че е била определена за идващия вицепрезидент на Съединени американски щати.

Официалното приветстване от страна на китайския президент идва, откакто външното министерство на страната призна по-рано този месец Джо Байдън за победител в президентските избори в Съединени американски щати.

За разлика от Китай, съветският президент Владимир Путин разгласи предходната седмица, че ще изчака формалното удостоверение на изборните резултати в Съединени американски щати, преди да поздрави идващия американски президент, защото Доналд Тръмп продължава да оспорва резултатите и коректността на преброяването. Към момента Джо Байдън има 306 електорални гласа, като за избирането на президент са нужни 270. Доналд Тръпм има 232. В повече от половината щати са регистрирани 100% от бюлетините, а в по-голямата част от останалите – 99%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР