Китайският президент Си Цзинпин е казал на севернокорейския лидер Ким

...
Китайският президент Си Цзинпин е казал на севернокорейския лидер Ким
Коментари Харесай

Китай се надява на напредък в диалога между САЩ и Северна Корея

Китайският президент Си Цзинпин е споделил на севернокорейския водач Ким Чен-ун при диалозите им в Пхенян през днешния ден, че се надява Северна Корея и Съединени американски щати да продължат да договарят и да реализират прогрес. Такива са упованията и на интернационалната общественост, оповестяват китайски медии, представени от Ройтерс и АП.

Си споделил също, че ситуацията на Корейския полуостров " визира мира и стабилността в района ".

" През миналата година се появиха положителни вероятности за решение на казуса за полуострова посредством разговор, което бе оценено от интернационалната общественост, само че и ускори упованията й ", споделил Си, явно визирайки срещите сред Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Сингапур и Ханой.

Тези диалози сега са блокирани след неуспеха на последната среща в Ханой , отбелязва АП.



Китайският президент, представен от Ройтерс, показал също, че дружбата сред Китай и Северна Корея не може да бъде разтърсена от промени в интернационалната конюнктура. Той добавил, че Пекин желае да играе градивна роля в денуклеаризацията на Корейския полуостров. -->

Си Цзинпин дойде в Пхенян тази заран отпред на представителна държавна делегация. Очаква се визитата му да продължи и на следващия ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР