Китайският президент Си Цзинпин днес е заявил пред германския канцлер

...
Китайският президент Си Цзинпин днес е заявил пред германския канцлер
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Руско-украинските преговори трябва да се подкрепят


Китайският президент Си Цзинпин през днешния ден е декларирал пред немския канцлер Олаф Шолц, че би трябвало да се положат всички старания, с цел да не се допусне спорът в Украйна да се трансформира в " неуправляема обстановка ", заяви от Асошиейтед прес, базирайки се на китайското държавно радио. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5128
" Трябва да се положат всички старания, с цел да се избегне усилването и разширението на спора в Украйна, което може да докара до неконтролируема  обстановка ", е декларирал Си по време на видео диалог.

Китайският президент е изтъкнал нуждата от възобновяване на мира в Украйна посредством поддръжка за руско-украинските договаряния, заяви ТАСС, цитирайки в. " Женмин жибао ". " Китай постоянно е подкрепял мира. Всяка от заинтригуваните страни би трябвало да поддържа възобновяване на мира посредством поощряване на договарянията сред Русия и Украйна ", е декларирал китайският водач.

Си предложения Германия да взе участие в Глобалната самодейност за сигурност, показана от него предишния месец, в която се поддържа правилото на " неделима сигурност ", идея, на която се базира Русия, с цел да оправдае нападението си против Украйна, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР