Китайският президент Си Дзинпин заяви пред американския си колега Джо

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви пред американския си колега Джо
Коментари Харесай

Си към Байдън: Обединението на Китай с Тайван е неизбежно

Китайският президент Си Дзинпин съобщи пред американския си сътрудник Джо Байдън по време на четиричасовата им среща, че Тайван е най-същественият и най-опасен въпрос в американско-китайските връзки, заяви пред кореспонденти почитан американски чиновник, представен от Ройтерс.

Според представителя Си е споделил, че Китай избира спокойно обединяване с остров Тайван, над който има искания, само че по-късно е заговорил за изискванията, при които може да се прибегне до използването на мощ.

Си се опитваше да даде да се разбере, че Китай не се готви за масирана инвазия в Тайван, само че това не трансформира метода на Съединени американски щати, сподели служителят.

" Президентът Си акцентира, че това е най-големият и евентуално рисков въпрос в американско-китайските връзки, ясно съобщи, че те избират спокойно обединяване, само че по-късно незабавно мина към изискванията, при които би могла да бъде употребена мощ ", съобщи пред кореспонденти високопоставеният американски чиновник.

В отговор Байдън е уверил Си, че Вашингтон е решен да поддържа мира в района.

" Президентът Байдън отговори напълно ясно, че дългогодишната позиция на Съединени американски щати е решимостта да поддържат мира и стабилността ", сподели американският върховен чиновник.

Президентът Си отговори: " Вижте, мирът е нещо доста хубаво, само че в избран миг би трябвало да подходим по-генерално към някакво решение ", добави той.

Президентът Байдън е приканил китайския си сътрудник да " почита изборния развой " в Тайван. " Призовахме китайците да зачитат изборния развой в Тайван ", сподели американският представител, представен от Франс прес.

Китайският президент Си Дзинпин прикани американския си сътрудник да " спре въоръжаването на Тайван ", като наред с това акцентира, че обединяването на Китай с острова е " неизбежно ", заяви през днешния ден Пекин.

Байдън и Си се срещнаха през вчерашния ден за първи път от година за диалози, целящи да облекчат търканията сред двете свръхдържави по отношение на военните спорове, трафика на опиати и изкуствения разсъдък. Те обявиха, че са постигнали " действителен прогрес ".

Китай ускори военната си интензивност, пробвайки се да принуди демократично управлявания Тайван да одобри суверенитета на Пекин, макар острите възражения на държавното управление в Тайпе.

Висши американски военни споделиха, че Си е наредил на Народноосвободителната войска да бъде подготвена да нахлуе в Тайван до 2027 година Пекин не изключва опцията да употребява мощ, с цел да превземе острова, макар че в никакъв случай не е разкривал детайлности за военни мерки./БТА

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР