Китайският президент Си Дзинпин заяви, че властите няма да допуснат

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви, че властите няма да допуснат
Коментари Харесай

СЗО: Рано е да се говори за достигнат пик на заразата с коронавирус

Китайският президент Си Дзинпин съобщи, че управляващите няма да позволен всеобщи съкращения на хора, по отношение на разпространяването на ковид, който нанесе съществени вреди на втората стопанска система в света. Жертвите в страната са към този момент над 900, инфектираните - над 40 000, близо 190 000 са под наблюдаване. Лекар от Брайтън е дал позитивен тест за ковид, заяви БиБиСи.


97 са жертвите на ковид през последното денонощие - максимален брой до момента за ден, само че СЗО предизвести, че е прекомерно рано да се реши дали болестта е достигнала своя пик.

Милиони китайци се връщат от през днешния ден на работа след удължената почивка за Лунната нова година. В мощ обаче остават превантивни ограничения. Държавният глава през днешния ден обиколи с маска улиците на столицата Пекин, поинтересува се от цените и вдъхна убеденост в удобната развръзка.
Си Дзинпин - президент на Китай: Периодът е необикновен, тъй че може да не се ръкуваме. Трябва да имаме убеденост, уверено ще се оправим с тази зараза.
Малкият бизнес в Пекин и покрайнините понася съществени вреди поради ограничаващите ограничения. Пустеят къщи за посетители, заведения за хранене и туристически забележителности, в това число Великата китайска стена.

Близо 140 са към този момент инфектираните на круизен транспортен съд, който от две седмици е държан под карантина на японското пристанището Йокохама. На борда на практика са към една трета от всички инфектирани отвън Китай.

Коронавирусът се популяризира в 27 страни и територии, само че до момента отвън Китай има единствено два смъртни случая - във Филипините и Хонконг.

Англия разгласи ковид за директна опасност за публичното здраве, откакто случаите в страната набъбнаха от четири на осем. Британци има измежду последната група инфектирани в курорт във френските Алпи.
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР