Китайският президент Си Дзинпин се срещна с руския президент Владимир

...
Китайският президент Си Дзинпин се срещна с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Си Дзинпин и Путин декларират стратегическа координация срещу нестабилния свят

Китайският президент Си Дзинпин се срещна с съветския президент Владимир Путин в Бразилия, като прикани за поддържане на позитивна и постоянна инерция в развиването на връзките сред Китай и Русия на високо равнище, оповестява " Синхуа ".

Си акцентира значимостта на 2019 година, в която връзките сред Китай и Русия напредват.

Двете страни отпразнуваха 70-годишнината от установяването на дипломатически връзки с редица действия, а годината на съдействието и обмена сред Китай и Русия завършва сполучливо , разяснява той.

" По-специално, ние взаимно обявихме развиването на изцяло стратегическо партньорство за съгласуваност сред Китай и Русия за нова епоха , изтласквайки двустранните връзки до нова историческа висота ", изяснява Си.
 Еспър още веднъж обикаля Азия, с фокус Китай, опасност за световната доминация на Съединени американски щати
Еспър още веднъж обикаля Азия, с фокус Китай, опасност за световната доминация на Съединени американски щати

Военни в Корея дефинират Съединени американски щати за хлъзгав съдружник

Китайският началник акцентира, че двете страни би трябвало да продължат да поставят взаимни старания , да имат поради развиването и измененията в интернационалната обстановка , да вършат нововъведения, отговарящи на потребностите на развиването на всяка страна и двустранно съдействие, да поддържат позитивно и устойчиво развиването на връзките Китай-Русия и непрестанно да стигат до нови достижения, с цел да донесат повече изгоди за двата народа, района и света .

Отбелязвайки комплицираните и дълбоки промени в актуалната интернационална обстановка с възходяща неустойчивост и неустановеност , Си прикани Китай и Русия да открият по-тясна стратегическа съгласуваност за отстояване на главните правила, уреждащи интернационалните връзки, да се опълчват на едностранността , издевателството и намесата в делата на други страни, да защитят своя суверенитет и сигурност и дружно да основават обективна интернационална среда .

Говорейки за преди малко приключеното второ интернационално ревю за импорт в Китай, Си съобщи, че размерът на покупко-продажбите на съветски изложители е повишен със 74% спрямо предходната година .
 Путин: Русия оказва помощ на Китай със системи за ранно предизвестие от ракети
Путин: Русия оказва помощ на Китай със системи за ранно предизвестие от ракети

От времето на Студената война единствено Съединени американски щати и Русия имат такива системи

Той акцентира нуждата от непрестанно разширение на двупосочната търговия и изрази вяра за по-големи стратегически планове на двете страни в енергийния бранш , като планът за газопровод за природен газ Китай-Русия ще стартира да работи скоро.

Си също изрази предпочитание за ползотворни резултати от годината на научно-техническите нововъведения в Китай и Русия от 2020 година до 2021 година и прикани за нов непрестанен прогрес в привеждането в сходство на самодейността " Един пояс, веднъж " и Евразийския стопански съюз.

Изтъквайки, че срещата на върха на БРИКС тази година се организира в сериозен миг , интернационалният пейзаж се развива и световното ръководство е в развой на промяна , Си разяснява, че Китай и Русия би трябвало да работят дружно за поощряване на солидарността и съдействието сред всички страни и да изпращат позитивен сигнал, че Страните от БРИКС се придържат към многоликост и поддържат многостранна система за търговия .

Си дава обещание цялостна поддръжка на Русия да бъде хазаин на срещата на върха на БРИКС и на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) следващата година.
 Китай: Никой не може да забие чеп в връзките ни с Русия, жертван е на крах
Китай: Никой не може да забие чеп в връзките ни с Русия, жертван е на крах

Обвиненията на Съединени американски щати против Иран за саудитската рафинерия са безотговорни

Путин съобщи, че връзките сред Русия и Китай са постоянни, не се въздействат от външни фактори и се радват на постоянна динамичност на развиването и необятни вероятности.

Отношенията сред Русия и Китай се основават на надълбоко другарство и взаимно доверие , тясна политическа съгласуваност, взаимноизгодно икономическо съдействие и тясна съгласуваност на интернационална сцена , изяснява Путин, като назова такива връзки същинско изцяло стратегическо партньорство .

Путин добавя, че Русия и Китай споделят значим консенсус и общи ползи за поддържане на световната стратегическа сигурност и непоклатимост .

Двете страни би трябвало да продължат да поддържат близка стратегическа връзка и твърдо да се поддържат взаимно в отбрана на суверенитета , правата за сигурност и правата за развиване, разяснява той.
 Помпео атакува Русия и Китай, свободните страни били в конкуренция на полезностите с несвободните
Помпео атакува Русия и Китай, свободните страни били в конкуренция на полезностите с несвободните

" Нека сме дружно в единение. Нека сме дружно като съдружници "

Русия има увереността да ускори в допълнение мащаба и равнището на двустранната търговия , да форсира привеждането в сходство на Евразийския стопански съюз с БРИ, да задълбочи съдействието с Китай в индустрията, селското стопанство, аерокосмическата индустрия , финансите и да усили износа на природен газ за Китай, разяснява Путин.

Ако приемем ротационното председателство на БРИКС през идната година, Русия ще работи в тясно съдействие с Китай за усилване на въздействието на механизма за съдействие на БРИКС, съобщи Путин и добави, че Русия също е подготвена да ускори съдействието с Китай в границите на ШОС, изключително във връзка с сигурността и битката с тероризма.

Двамата държавни глави заявяват изчерпателен продан на отзиви по съществени интернационалните и районни въпроси от общ интерес .
 Русия, Китай и Иран могат да провокират международна война, обезпокоени в Лондон
Русия, Китай и Иран могат да провокират международна война, обезпокоени в Лондон

Според него дейностите на трите страни могат " елементарно да доведат до неточност, подбудена от неправилна преценка " и да усилят риска от война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР