Китайският президент Си Дзинпин се срещна с германския канцлер Олаф

...
Китайският президент Си Дзинпин се срещна с германския канцлер Олаф
Коментари Харесай

Си Дзинпин не се ръкува с Шолц на срещата в Пекин

Китайският президент Си Дзинпин се срещна с немския канцлер Олаф Шолц в Пекин. Германският водач дойде на еднодневно посещаване в Китай, оповестява Синхуа.

Според известия в медиите Си Дзинпин е споделил, че Китай и Германия би трябвало да работят повече дружно във „ времена на смяна и катаклизми “ за международния мир.

Отбелязва се, че срещата на двамата водачи се е състояла на фона на строги ограничавания за ковид в Китай. Така китайският началник поздрави Шолц без защитна маска, само че не се ръкува с сътрудника си.

Освен това, след идването си в Китай, бордът на немския канцлер беше заставен неотложно да отлети до Южна Корея, с цел да смени екипажа. „ В противоположен случай остарелият екипаж ще би трябвало да остане под карантина в Китай “, сподели източник от немския кабинет.

По-рано ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген оцени опцията немският канцлер Олаф Шолц да повлияе на отношението на Китай към Русия. Хойсген назова смяната в отношението на Пекин към Москва заблуда и акцентира, че върху нея ще може да се повлияе едвам на срещата на Г-20. „ Надеждата за унищожаване на Китай от съветското поле е заблуда “, акцентира той.

Източник: ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР