Китайският президент Си Дзинпин призова за обединение с Тайван в

...
Китайският президент Си Дзинпин призова за обединение с Тайван в
Коментари Харесай

Китайският президент призова за обединение с Тайван

Китайският президент Си Дзинпин прикани за обединяване с Тайван в речта си във връзка 40-ата годишнина от " Обръщението към тайванските съотечественици ", довело до възстановяване на връзките сред острова и континенталната Китайска национална република. Той не изключи опцията за приложимост на мощ за реализиране на обединяване.

 © Българска телеграфна агенция
Китайският президент още веднъж прикани за спокойно обединяване с Тайван на правилото една страна - две системи. Никой не може да промени обстоятелството, че Тайван е част от Китай, сподели Си Дзинпин в тържествена тирада.
Си Дзинпин, президент на Китай: Китайците не водят война с китайци. Мирното обединяване на Китай е от изгода за нашите сънародници от другата страна на пролива и за целия китайски народ. Не обещаваме да се откажем от използването на мощ и си резервираме правото да използваме всички средства против външните сили, които попречват мирното обединяване на Китай и поддържат сепаратистки дейности.
Тайван и Китай имат настрана ръководство от 1949 година, когато приключва гражданската война и комунистите вземат властта в континентален Китай. Островът има лична администрация и личен байрак, само че до момента не е обявявал публично самостоятелност.

Пекин продължава да счита Тайван за своя провинция и приканва за обединяване на териториите от двете страни на Тайванския проток. Не се изключва приложимост на мощ, в случай че Тайпе разгласи самостоятелност, или при положение на външна интервенция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР