Китайският президент Си Дзинпин призова гражданите да проявяват сдържаност по

...
Китайският президент Си Дзинпин призова гражданите да проявяват сдържаност по
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова китайците да не разхищават храна

Китайският президент Си Дзинпин прикани жителите да демонстрират въздържаност във връзка с потреблението на храна и разхищаването ѝ. Това заяви във вторник осведомителната организация на Китай Xinhua, представена от TACС. 
„ Въпреки че събираме огромни реколти от зърнени култури година след година, към момента би трябвало да сме внимателни по отношение на продоволствената сигурност “, сподели китайският водач, като назова навика за изхвърляне на храна „ печален и фрапантен “.
Агенция " Фокус " отбелязва, че в това време ръководителят на Китай акцентира нуждата от подсилване на законодателната рамка и контрол, предприемане на ефикасни ограничения, както и основаване на дълготраен механизъм за ефикасна битка с изхвърлянето на храна. „ Необходимо е да се ускори разяснителната активност и ограниченията за образованието на жителите по въпроса, както и да се култивира навика да се пести храна и обществото да смята разточителството на храна като недостатък и да се гордее с пестеливостта “, предложи Си. 
Припомняме, че Си Дзинпин неведнъж е призовавал популацията да бъде спестовно в потреблението на храна и също по този начин изрично се опълчва на разхищението ѝ. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР