Китайският президент Си Дзинпин е отказал покана от руския президент

...
Китайският президент Си Дзинпин е отказал покана от руския президент
Коментари Харесай

Звучен шамар за Путин от Китай

Китайският президент Си Дзинпин е отказал покана от съветския президент Владимир Путин да посети Русия, съобщи японският вестник Yomiuri Shimbun, базирайки се на дипломатически източници.

По време на телефонен диалог Путин е поканил генералния секретар на Китайската комунистическа партия да посети Руската федерация, само че е получил отвод. Си Дзинпин се е аргументирал с ограниченията против ковид, само че съгласно анализатори не желае да утежнява връзките си с Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Посещавайки Русия, Си Дзинпин би влошил в допълнение икономическите връзки с Европа и Вашингтон. По време на Олимпийските игри в Китай изглеждаше, че двамата водачи гледат в една посока като съдружници, само че войната в Украйна промени нещата. Китай не признава самопровъзгласилите се републики ДНР и ЛНР и не утвърждава военната експанзия на Русия.

Москва е все по-изолирана на интернационалната сцена поради непредизвиканата война, която стартира. Владимир Путин се пробва по принудителен метод да разшири сферите на въздействие на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР