Китайският президент Си Дзинпин е казал на Джо Байдън по

...
Китайският президент Си Дзинпин е казал на Джо Байдън по
Коментари Харесай

Тайван е червената линия за Китай в отношенията със САЩ

Китайският президент Си Дзинпин е споделил на Джо Байдън по време на двустранната им среща в Бали, че въпросът с Тайван е главната алена линия в връзките сред двете страни. Това се показва в коментар на китайския външен министър Ван И за визитите на Си Дзинпин в Индонезия и Тайланд, оповестен на уеб страницата на китайското Министерство на външните работи.

„ Президентът Си Дзинпин изчерпателно и систематично изясни произхода на тайванския въпрос и кардиналната позиция на Китай “, се споделя в текста. Според китайския водач най-важната отбрана и застраховка за връзките сред Съединени американски щати и Китай е " спазването на главните правила на интернационалните връзки и трите взаимни китайско-американски официални съобщения ".

Си Дзинпин изтъкнал още, че " независимостта на Тайван " е несъвместима с мира и стабилността в района. „ Китайският народ в никакъв случай няма да се съгласи с някой, който желае да отдели Тайван от Китай “, подчертал той в диалога с американския президент. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР