Китайският премиер Ли Къцян обеща вчера да ускори мирния растеж

...
Китайският премиер Ли Къцян обеща вчера да ускори мирния растеж
Коментари Харесай

Китай продължава да настоява за спазване на принципа един Китай

Китайският министър председател Ли Къцян даде обещание през вчерашния ден да форсира мирния напредък и обединяването в връзките с Тайван и сподели, че държавното управление му твърдо се опълчва на всевъзможни сепаратистки действия или непозната интервенция в поддръжка на „ независимостта на Тайван “.

Китай, който твърди, че либерален Тайван е негова територия, усили военната интензивност покрай острова през последните 2 години в отговор на това, което той назовава „ скрито съглашение “ сред Тайпе и Вашингтон.

Говорейки по време на откриването на годишната среща на китайския парламент, Ли сподели, че Пекин застава зад правилото „ един Китай “, съгласно който Тайван е част от Китай.

„ Всички ние, китайците от двете страни на Тайванския пролив, би трябвало да се обединим, с цел да реализираме огромната цел за подмладяването на Китай “.

От Съвет по въпросите, свързани с континентален Китай дадоха отговор, че Китай би трябвало да се концентрира повече върху оправянето с същинските проблеми на своя народ и насърчаването на демокрацията, а не върху „ подкопаването на интернационалните правила и ред “.

„ Тайванското публично мнение твърдо се опълчва на политическата рамка, военното заплашване и дипломатическото угнетяване, наложени от Китай. Демократичен Тайван е мощ за районен мир и непоклатимост “.

На собствен ред Лиу Гуошен, специалист по Тайванските въпроси, съобщи, че без значение какви игри играят Съединете щати или Демократическата прогресивна партия, те няма да повлияят на решителността на китайското държавно управление по линията, която е избрана за дейности по отношение на островната страна.

Президентът на Тайван Цай Ин-уен беше избрана отново през 2020 година с заричане да отбрани демокрацията на острова и да се изправи против Китай.

Пекин споделя,че Цай упорства за публично признание на независимостта на Тайван, алена линия за китайското държавно управление, което в никакъв случай не се е отказвало от концепцията да употребява мощ за, с цел да сложи острова под собствен надзор, и отхвърли предложенията на Цай за договаряния.

Цай акцентира, че Тайван към този момент е самостоятелна страна, наречена Република Китай – нейното публично название.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР