Китайският премиер Ли Къцян направи мрачна констатация за националната икономика,

...
Китайският премиер Ли Къцян направи мрачна констатация за националната икономика,
Коментари Харесай

Икономиката на Китай е зле

Китайският министър председател Ли Къцян направи мрачна констатация за националната стопанска система, наранена от антиковидните ограничавания, с мнението, че тя изживява " сериозен миг " поради компликации, " още по-значителни, в сравнение с през 2020 година ", съобщи Франс прес.

Връхлетян преди месеци от нова епидемиологична вълна, Китай ползва тактика за " нулев коронавирус “, целяща да сведе до най-малко броя на жертвите, по-специално посредством локдауни като прелюдия в Шанхай при започване на април.

Твърдо защитавана от президента Си Цзинпин, тази здравна политика се отразява зле на стопанската система – доста компании се затварят, фабрики работят с по-бавно движение, внася се комплициране в индустриалните вериги.

От март-април икономическите индикатори, отразяващи положението на трудовия пазар, промишлената продукция, потреблението на ток и транспорта на артикули, очевидно са спаднали, съобщи през вчерашния ден Ли Къцян на видеоконференция с представители на локалните управляващи.



" Трудностите, в прочут аспект и в известна степен, са още по-значителни, в сравнение с през 2020 година, когато епидемията нанесе тежък удар " на страната, посочи той, представен от организация Синхуа.

През май Китай заяви за най-слаби стопански резултати от две години насам, извънредно ниско ползване и безработица, близка до абсолютния връх.

Това е " сериозен миг, който ще дефинира икономическата наклонност за цялата година. Трябва да се възползваме от този прозорец, с цел да върнем стопанската система в правия път ", прикани през вчерашния ден Ли Къцян.

Забавянето на стопанската система може да се окаже пагубно за набелязания като цел от Пекин напредък с 5,5 на 100 тази година, освен това преди планувани за есента избори, когато се чака пеки да бъде избран отново отпред на Китайската комунистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР