Китайският посланик във Великобритания Лю Сяомин обвини неназовани чуждестранни сили

...
Китайският посланик във Великобритания Лю Сяомин обвини неназовани чуждестранни сили
Коментари Харесай

Китай: Чуждестранни сили трябва да спрат да се месят в работите на Хонконг

Китайският дипломат във Англия Лю Сяомин упрекна неназовани задгранични сили в разпалване на съпроводените с принуждение митинги в Хонконг и ги предизвести, че сами ще си навредят, съобщи Ройтерс.

" Чуждестранни сили би трябвало да спрат да се месят в работите на Хонконг ", сподели Лю пред кореспонденти в Лондон, предава Българска телеграфна агенция.

" Спрете да бъдете съучастници в съпроводени с принуждение нарушавания ", съобщи той и предизвести, че " те не би трябвало да си вършат неправилни преценки за обстановката и да вървят по неправилния път, в противоположен случай техните камъни ще паднат върху техните глави ".

По думите му " доказателствата демонстрират, че ситуацията нямаше да се утежни толкоз доста, в случай че не беше намесата и подстрекателството на задгранични сили ".

" Хонконг е част от Китай. Никоя непозната страна не би трябвало да се намесва във вътрешните работи на Хонконг ", сподели посланикът.

Той упрекна западните медии, че отразяват събитията небалансирано и бъркат вярно и погрешно.

Лю предизвести, че Китай няма да стои безучастно, в случай че обстановката в Хонконг продължи да се утежнява, показва Асошиейтед прес.

Според него екстремисти, представящи се за продемократични деятели, тласкат Хонконг по " рисков път ".

Ако размириците станат " неконтролируеми, централното държавно управление няма да стои със скръстени ръце и да гледа ", сподели той.

" Ние имаме задоволително решения и задоволително благоприятни условия в обсега на Основния закон, с цел да потушим бързо всевъзможни безредици ", съобщи посланикът, имайки поради миниконституцията на Хонконг, призната откакто някогашната английска колония беше предадена на Китай през 1997 година

" Надяваме се, че това ще завърши по редовен метод. Междувременни сме изцяло готови за най-лошото ", сподели Лю.

Той не даде детайлности какви ограничения може да предприеме Китай, нито по кое време може да бъде преценено, че обстановката е отвън надзор. Пекин не изключва опцията да изпрати войски, въпреки че множеството наблюдаващи считат това за малко евентуално. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР