Китайският посланик в Канада Лу Шае определи ареста на служител

...
Китайският посланик в Канада Лу Шае определи ареста на служител
Коментари Харесай

Китай с призив към Канада да не налага забрана на Huawei

Китайският дипломат в Канада Лу Шае дефинира ареста на чиновник на Huawei от канадските управляващи като " изменничество " от другар и предизвести за вероятни последици, в случай че Отава забрани на компанията да взе участие в построяването на 5G мрежата в страната, съобщи Reuters.
Посланикът даде през вчерашния ден изявление за канадски публицисти, само че не посочи какви могат да бъдат следствията.
В изявлението той предизвести Канада и да не се пробва да притегля интернационална поддръжка за спора с Китай.
В момента Канада изследва следствията за сигурността от въвеждането на 5G мрежите, само че за разлика от други свои съдружници не е оповестила възбрана за потребление на технологии на Huawei, отбелязва Ройтерс.
По-рано китайското външно министерство отхвърли изказване на министър Фрийланд, че задържането на двама канадски жители от страна на Китай е опасност за всички страни.
Говорителка на китайското външно министерство съобщи, че в действителност " безпричинният " арест на висшата служителка на Huawei Мън Ванчжоу от канадските управляващи е опасност за китайците, отбелязва АП.
Канада задържа Мън по искане на Съединени американски щати. Малко по-късно Китай задържа двама канадци. Много западни анализатори сметнаха това за опит да се окаже напън за освобождението на Мън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР